Massage i världsklass hos Select Collection

Den ultimata massagen, går den att finna? För mig pågår i alla fall en ständig jakt på den, och igår snuddade jag väldigt nära målet. Därför törs jag påstå att Stockholms bästa massage just nu fås på Norrlandsgatan 18. Där på plan 1 ligger resebyrån Select Collection (tidigare Select Travel) som för några månader sedan möjliggjorde för sina kunder att njuta internationella, högklassiga behandlingar från resmålens olika spahotell, även här på hemmaplan.

De kallar det att de öppnat spa men det är det inte riktigt, inte i bemärkelsen att de erbjuder helhetshälsa med träning, hälsorestaurang, pooler och bastu i alla fall. De menar förstås att de erbjuder spabehandlingar, vilket de däremot gör med besked. Menyn är lång, frestande och behandlingarna kan bokas såsom de utförs på olika kända spahotell i världen, till exempel ”Indian Head Massage as performed at Soneva Fushi by Six Senses, Maldives”.

Select blir nu även först med att erbjuda behandlingar från Daniela Steiner. Hennes spa finns på över femton platser runt om i världen och tidningen Conde Nast Traveller utsåg nyligen Daniela Steiner till 2010 års vinnare i kategorin ”Europas bästa hotellspa.” I kategorin världens bästa hotellspa placerades Daniela Steiner på 2:a plats för sitt spa på Rosa Alpina Hotel i Italien.

Jag hade förväntat mig en handfull rum som jag trodde var tillfälligt omgjorda men det visade sig att de har hela fem rum avsedda för avkopplande behandlingar samt skönhetskurer av olika slag. Och planen är att konceptet är här för att stanna. Rummen är stilrent inredda med noggrant utvalda, exotiska inredningsdetaljer och här finns även en shop med produkter och gå-bort-gåvor. Terapeuterna är handplockade från olika populära hotell och resorts i Select Collection och består förutom av svenska Emma, för tillfället av två thailändskor vid namn Lamai och Awatsada.

När jag kliver innanför dörren blir jag erbjuden att sitta ner i den exotiska loungen med orangea kuddar, guldblänkande buddhastaty och ett stort fruktfat. Jag blir också vänligt tillfrågad om jag vill ha något att dricka. Strax därpå kommer min terapeut Lamai in, hälsar och ber mig följa med.

Ofta när jag känner mig totalt trygg och på humör lägger jag gärna mitt val i terapeutens händer, det vill säga: jag berättar kort om min situation för tillfället (stelhet, behov av avkoppling, mjuk eller tuff knådning, skador, ömma punkter osv. ) och eventuella önskemål om effekt. Sedan låtar jag terapeuten rekommendera eller utforma behandlingen såsom hon/han tycker är lämpligt. Lamai berättade att hon tidigare jobbat på världsberömda Six Senses spa på Soneva Gili på Maldiverna, vilket avgjorde saken :-). Hon fick fria händer!

Och vilka händer sedan. Med risk för att låta generaliserande så kan jag inte hjälpa det; asiatiska terapeuter i allmänhet och kanske thailändska i synnerhet ÄR bäst! Hur bra massage jag får av en svensk terapeut så lyckas de aldrig med det där obeskrivbara som faller sig så naturligt för de proffsiga asiatiska massageterapeuterna…med andra ord: jag hamnade snabbt i himmelriket när Lamai vant och med bestämda rörelser arbetade sig igenom min kropp. Först gick hon omsorgsfullt igenom rygg och axlar, sedan benen, därefter fick jag vända mig innan hon gick igenom framsidan inklusive skalpen.

Oljan doftade lätt kryddigt och emellanåt sprayade Lamai ett väldoftande ansiktsvatten över mitt ansikte. Det hela var vääääldigt skönt och väääldigt proffsigt. Efteråt blev jag erbjuden te och valde en japansk grön variant med smak av körsbärsblommor och rosenblad.

Jag kan bara säga: skynda skynda dit. Och om du kan – gärna före 15 augusti. Fram till dess har de ett särskilt sommarerbjudande: Six Senses Signature massage 60 min för 650 kr (istället för 800 kr), 90 min för 900 kr (istället för 1100 kr). Det är ett fynd för alla spagourmeter!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier