Här ser man plastsockan med gelén i som successivt löser upp de döda hudcellerna så de trillar bort.

På Spadagarna träffade jag representanterna för produkten Baby Foot, en djupexfolierande fotprodukt för 249 kr från Japan som jag just nu i skrivande stund sitter och testar!

Baserad på naturliga extrakt (huvudingrediensen är fruktsyra) är detta en slags peelinggelé som sitter inuti en plastsocka som man trär på foten. Detta får sedan sitta på i två timmar innan man tvättar av det. Efter cirka en vecka ska själva bortfallandet av de döda hudcellerna börja och efter två veckor ska fötterna vara babylena och mjuka, därav namnet :-).

Helst ärligt känns det ingenting, ändå är det lite läskigt – hoppas mina levande celler har vett att stanna kvar på foten!

Det var i och för sig inte svårt att förstå hur man skulle göra; plastsockan klipps upp upptill och sen stoppar man ner foten. Dock kom jag ner mellan fel lager på den ena och fick dra upp den gelétäckta foten igen och stoppa ner den rätt…det blev förstås lite kladdigt. Och eftersom det står att man ska undvika att få gelén på textil etc så fick jag torka på utsidan av sockan efteråt, ja jag hoppas jag lyckades få bort allt.

Att hasa omkring i dem är inte heller att rekommendera, hade jag inte haft sjuk son hemma så hade jag nog lagt mig i soffan med en bra bok under ”väntetiden”.

Spontant har jag två infallsvinklar på mitt ”tyckande ”:
1, hade varit smidigare att göra på salong.
2, vad bra att man kan göra denna behandling hemma istället för på salong!

Så det beror helt enkelt på hur bekväm av dig du är.
Och resultatet förstås. Men det vet jag ju inte förrän om två veckor, så en ny rapport kommer då!

One thought on “Baby foot

  1. Baby foot är verkligen en otroligt bra produkt! är så imponerad av resultatet! Inget filande och skrapande, utan så bekvämt och enkelt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier