Trendigt te

Eftersom jag bloggade om mitt besök på stans nya ”tearoom” igår så tyckte jag att det kunde passa bra att följa upp med lite mer information om nyheter inom tevärlden. Nyligen hade jag nämligen förmånen att stifta bekantskap med en intressant skapelse kallad Tea Forté.

Det här är en lyxprodukt som man hittar på hotellkedjor och spa världen över som till exempel Four Seasons, Ritz-Carltons, Sheraton etc. Det senaste från Tea Forté är tea-over-ice där den heta drycken hälls över isen precis strax före att man ska dricka det för att bevara alla aromer och antioxidanter i teet.
Det blir säkert gott i sommar när man behöver något svalkande att dricka men det jag själv hitills provat och som jag fastnade för var de supersöta små tepyramiderna som företaget packar sitt te i. Man kan välja på svart, oolong, grönt, vitt och ört. Själv provade jag White Ambrosia med vanilj och kokos; heaven!

Högst upp på önskelistan nu står ett riktigt sällsynt te; Fujian Jasmine Pearls. Ett grönt te med handrullade blad som smaksatts sex gånger genom att det fått vila över en korg med jasminblommor vars doft stigit upp mot tebladen. Att produktionen är begränsad gör det hela förstås bara ännu mer intressant!

Andra om: , ,

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier