Kanske ni minns att jag för en månad sedan skrev om en hudvårdssalong på Kungsholmen; Hudoteket? Idag var jag tillbaka för att testa en av de behandlingar som jag då nämnde; nämligen Beauté Neuve, en väldigt härlig ansiktsbehandling.

Märket som har denna behandling är franska Guinot. Det var inte bara för att jag tyckte den lät spännande som den fångade mitt intresse, när salongens ägarinna Anna berättade att hon gjorde den på tv-kändisar som behövde se extra snygga ut snabbt, då bestämde jag mig direkt. Klart jag ville testa!

Efter att ha bekantat mig med den lilla salongen och fyllt i mina hälsouppgifter på ett formulär var det dags att bli nedbäddad i den sköna behandlingsbädden. Anna började med att rengöra min hy innan hon satte igång med ett av behandlingens huvudmoment; gelépeelingen med fruktsyror.

Koncentratet var inte jättestarkt förklarade Anna, men gelén innehöll en mix av olika fruktsyror för att få riktigt bra effekt. Jag kände hur det stack och pirrade lite lätt i hyn, men inte så det var obehagligt på något sätt. Efter ett kort tag applicerades en mousse som skulle verka neutraliserande på ph-balansen, och ta bort de döda hudceller som fruktsyrorna lyft från huden.

Nästa steg var återskapande eller regenererande som det brukar heta på ”hudspråk” :-). Samtidigt som Anna använde en produkt som kallades Dermanove masserade hon kraftfullt och länge. Massagen var klart mycket mer kraftfull än vad jag är van vid men samtidigt var det skönt att känna hur djupa spänningar släppte.

Slutligen fick jag ett tjockt lager med ansiktsmask innehållande C-vitamin. C-vitamin är bra mot pigmentfläckar eftersom det verkar uppljusande och blekande. Efter ca 10 -15 min tvättades allt av och jag blev insmord med den matchande krämen till denna behandling; Beauté Neuve som innehåller både cellförnyande ämnen liksom vitamin C.

Och resultatet? Underbart! Hyn både ser och känns otroligt fräsch och förnyad ut. Framförallt var det första jag tänkte på att den kändes ren och stärkt, fuktmättad och ”boostad” men utan att kännas kladdig. Ja, jag kände det som att min hy klivit ur sitt vinteride, att den gamla grå ytan var bortskalad, och att mina hudceller plötsligt kunde andas frisk vårluft! 🙂

För bästa effekt rekommenderas en kur på tre gånger, 1 gång per vecka. Efter en månad kan man upprepa kuren om man vill. En gång kostar 650 kr (ca 50 min), vid kur ges rabatt. OCH, nog för att det är kul med nyöppningar av såväl salonger och spa, men inget går väl ändå upp emot kunnig personal på en salong med mångårig kunskap och erfarenhet av märket de jobbar med…?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier