Imorse förflyttade jag mig till norra Tysklands vackra kust och öar…i alla fall i minnet. Hittade nämligen en ansiktsmask från spahotellet Hansedom utanför Stralsund i lådan, baserad på den typiska kritan som kommer därifrån. Självklart la jag masken.

Anläggningen har pooler och bastur både ute och inne.

Som ni förstår har jag gått omkring som en vandrande vålnad här. Krita gör en – ja, precis – kritvit! Dessutom är det uttorkande vilket alltså passar om man har en lite fetare hy. Förpackningen lovar att kritgeggan ska öka blodgenomströmningen och vara bra för cellerna på något sätt…(min sambo som översatte den tyska texten var lite osäker men vi får ju hoppas att vad det än betydde så var det något bra i alla fall!).

Behandlingar med krita kan man hitta på Rügen med omnejd, som till exempel på spahotellet Hansedom. Läget är inte så roligt, och hotellet är inte heller något speciellt faktiskt, men bad- och bastuavdelningen är riktigt imponerande.

Dels finns en familjedel med stora pooler av det äventyrliga slaget, dels en naken vuxendel med en hel värld av bastuupplevelser. Är du ute och bilar i sommar i dessa trakter kan jag rekommendera ett besök.

3 thoughts on “Rügener Heilkreide

  1. En riktig favorit faktiskt. Mysigt att kunna gå ner från hotellrummet i badrock och tofflor rakt in i tropiskt paradis. Efter bad och bus några timmar drar man sig in i bastudelen och relaxar. En god fruktdrink med eller utan alkohol i baren och kanske något lättare att äta mellan bastubaden eller bara ligga i vilstolarna tills man mör och utvilad i kropp och sinne hasar sig upp till hotellrummet.

    Har du testat Mauriska badet (på bilden)? En riktig hit! Är man lite blyg är detta perfekta starten eftersom man inte ser längre än en halvmeter i den ångmättade luften…

    1. Hej och tack för din kommentar!
      Ja visst testade jag den. Allt är väldigt fint där som du också påpekar. Jag tycker det är kul att de (eller Paul Haslauer som ju levererat konceptet till dem) vågar ta ut svängarna och göra miljön rolig också, inte bara fyra väggar och ett bastuaggregat typ…som vi ju ser allt för mycket av ändå :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier