Oktoberfest på spa

KGL_BRONZEBAD_A6

Ett tag hade jag lite som sport att hitta och testa så många olika konstiga bad som möjligt. Förutom alla väldoftande ”vanliga” salt-, ört-, tall-, tång-, olje-, tvål-, bubbel- och blombladsbad har jag även badat i såväl vin som öl. Och just öl känns ju minst sagt aktuellt just nu i tider då många firar oktoberfest.

Det finns särskilda ölbadprodukter och jag har testat det bland annat på Hotell Esplanades spa i Tyskland. Här var miljön fin och badet tappades upp elegant i ett vackert bronsbadkar, jag blev till och med uppmanad att jag kunde ta en ”kallsup” om jag ville, det var helt okej 🙂 .

Nu gjorde jag inte det, att dricka sitt eget badvatten känns inte vidare fräscht hur ren man än är när man kliver i, men det finns säkert andra som skulle göra det om ölhalten vore tillräckligt hög…

_MG_9052_low
Jag i badtunna fylld med honungsöl på torget i Stralsund. Foto: K. Scheiderbauer.

Ett annat ölbad jag testat var mitt på torget i Stralsund. Vi var där för många år sedan och upptäckte spahotellet Hansedom.

I stan var det medeltidsvecka och de både sålde honungsöl samt hade riggat upp stora träkar som man kunde plumsa ner i för ett ölbad! Vilket jag förstås gjorde 🙂 .

På nätet kan man söka sig fram till många spa som har just ölbad på menyn, men har man inte möjlighet att åka kan man faktiskt enkelt göra ett själv hemma.

Jag hittade just ett recept på nätet där de helt enkelt rekommenderar att man tappar upp varmt vatten i badkaret, häller i en flaska av sitt favoritöl och kliver i! Aromerna sprider sig garanterat och vattnet påstås berikas med B-vitamin samtidigt som det ger avslappning.

Slöseri säger nog många och nog kan man väl tycka att det kanske skulle ge mer av både intern nivå av B-vitamin liksom avslappning att dricka ölet än att hälla ut det i badet 😉 . Hur som helst är det kul när man kan kombinera traditioner med spa och samtidigt göra dem mer hälsosamma än ursprunget.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier