Gårdagen var jättetrevlig! Välbesökt mingel med hudterapeuter, salongsägare, representanter från Garm Nordic förstås och så en och annan spaskribent som jag då :-).

Förutom lite lätt mat och dryck bjöds det på uppvisning av Baborganic Facial med bergskristall-stavar som används till akupressur i ansiktet. Stavarna rörs sakta i cirkulerande rörelser så att huden masseras. Jag har skrivit om denna behandling för Amelia och artikeln finns ute nu i deras specialare Kropp & Skönhet.

När alla minglat färdigt var det dags för föreläsning om produktnyheter från Babor och Aromatherapy Associates. De kallade det ”små serier” men jag tyckte det var ganska mycket att hålla reda på ändå, som tur var fick jag med mig produktkataloger hem att läsa på i.

Mina främsta intryck var att Babor satsar på forskning, att stärka huden och successivt nå de resultat man vill ha, inte genom att – som många andra märken – köra maxkoncentration av AHA-syror och annat för quick fix-lösningar. Istället för att göra huden tunn och sårbar byggs den upp och resulataten nås istället på sikt. De hade flera produkter jag blev jättenyfiken på också; till exempel Ultimate Calming Serum en som skulle lugna huden om man lätt blir röd och får rosacea, och en mot rynkor; Ultimate Wrinkle Control Fluid.

När det gäller Aromatherapy Associates handlar allt om aromaterapins fantastiska värld. Vid en behandling lär man få svara på frågor först och sedan välja en olja. Baserat på hur man mår och den olja man väljer, vet terapeuten sedan vilken slags behandling som ska göras. Man kan också ordineras att exempelvis använda en av deras badoljor (som är 30%-iga, så de ska alltid användas tillsammans med vatten och sköljas av) för att få bukt med sitt problem, vare sig det är sömnlöshet, trötthet, stress eller något annat.

Jag tror absolut att det blir ett badrumstest senare idag, kanske efter en powerwalk i den härliga höstsolen!

2 thoughts on “Mingel med Garm Nordic

  1. Hej Karin!
   Bra fråga som inte har ett givet svar. För vad är ett spa? I och med att många kallar sig spa och att definitionerna flyter finns heller inget entydigt svar (du vet säkert själv hur många små salonger utan ens ett badkar som kallar sig spa…).
   Söker man på ”spa” på Eniro får man 1907 träffar. Svenska spahotell har 28 medlemmar.
   Hälsningar Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier