Min nya hudbästis: Dr Babor!

Tiden går, ja den bara flyger iväg känns det som. Det har redan gått flera månader sedan jag skrev om de nya hudvårdstipsen jag fick efter en ansiktsbehandling på Spa By Us i Stockholm. Jag ville inte ropa hej för tidigt utan utvärdera ordentligt, vilket jag nu gjort.

Resultatet är helt fantastiskt! OK, jag har inte fått felfri porslinshy, MEN jag har fått en hy som i alla fall inte bråkar med mig utan som är lugn, mjuk, inte kliar, inte är irriterad…ja, en hud i balans helt enkelt.

Ovanstående är lättare att lova och önska än att genomföra vill jag påstå. Och jag vet, jag har gått hos hudterapeuter och testat ansiktsbehandlingar och krämer i 25 år! Hur många krämlöften har man inte hoppats på, som sedan visat sig inte vara mer än tomma ord, eller i bästa fall inte förvärrat hudstatusen i alla fall. Nu senast när jag kom till de kunniga tjejerna som äger och driver Spa By Us så var min hy i totalt uppror; full av utslag, röd och irriterad. Och nu; helt lugn.

Mina nya hudbästisar! Serum Transderma C och ampuller och kräm från Babor.

OK, vad var då deras mirakelkur? Som jag skrev i förra inlägget om detta så ordinerade de (efter en grundlig rengöring och behandling) dels ett C-vitamin serum från ProBios som används dagligen. Dels rekommenderade de mig att använda Dr Babors Ultimate Repair Cream i Biogen Cellular-serien. Som grädde på moset har jag dessutom använt Babors fuktampuller med hyaluronsyra på kvällen under krämen innan jag gått och lagt mig, samt tvättat mig med Babors hy-öl, det vill säga rengöringskitet med en olja och en aktivator som löddras upp med vatten.

Jag har fullkomligt älskat alla produkterna, serumet har gått in fint utan att kännas fett eller ”för mycket” på något sätt, och Babor som märke passar verkligen min hy (men så ska man ju ha turen att träffa en terapeut som vet att bedöma och rekommendera rätt produkter också).

Jag brukar ju som ni vet utse olika Spabanksfavoriter bland de produkter jag testar och som jag tycker inte bara fungerar bra utan har något extra plus. Egentligen vill jag utse alla dessa jag testat nu :-), men jag börjar med att ge ampullerna högsta betyg. Den fuktboost som hyn får är direkt synlig nästa dag, och ger fin effekt på sikt när man gör en hel kur.

Ampullerna kommer sju stycken i en förpackning. När man ska använda en skakar man den först helt lätt och tar sedan lite papper i handen och bryter av toppen på glasampullen. Innehållet fördelas och masseras in i ansiktet som blir härligt mättat. Därefter avslutar man med sin kräm.

Jag är så glad att jag äntligen har en hudvårdsrutin som verkligen fungerar. Tyvärr kommer det ju med mitt jobb att testa så jag kommer säkert vara ”otrogen” och testa annat när dessa förpackningar är slut. Men kommer hyn i obalans igen så vet jag nu vad jag ska göra och vart jag ska söka mig, nämligen tillbaka in i Dr Babors trygga famn :-)!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier