Om jag inte kan åka till Tahiti, får Tahiti komma till mig

Jag har börjat läsa en bok; I kloka kvinnors sällskap av Célestine Vaite. Storyn utspelar sig på Tahiti där författaren också är ifrån. Ändå var det inte därför jag kom på att plocka fram min Monoï-olja…

Ibland hamnar man i ett skönhetsläge där det liksom bara blir ren kris. Det brukar rulla varvet runt; fötterna (förhårdnader, naglar), benen (eller rättare sagt håret på benen), kroppen (oskrubbad, blek, dallrig), naglarna (längden, trasiga nagelband, ojämna kanter) och så vidare. När ett område är avklarat brukar det vara dags för nästa.

Denna gång var det håret för mig. Det var inte bara länge sedan jag klippte mig, jag har inte direkt prioriterat att vårda det mer än att tvätta genom det snabbt då och då (att överhuvudtaget få tid till att duscha med en nyfödd är inte helt lätt).

Topparna kändes kanske inte så slitna, men torra. Balsam räcker inte alltid, och hårmasker hinns inte alltid med. Och det var då jag kom på att jag skulle olja in håret före tvätt.

Monoï fås genom att blombladen från tiare, gardenia från Tahiti, får dra i kokosnötsolja. Oljan tar då lukt av de väldoftande blombladen och oljan blir en allround-produkt att använda både till hud och hår. Exempel på inte alltför kostsamma märken som har denna olja är The Body Shop och Yves Rocher.

Och faktum är att det fungerar. Nu känns mitt hår som nytt igen, alldeles blankt och härligt mjukt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier