Även om vi som är hälsointresserade oftast löpande behåller fokus på hela kroppen så är det kul att med jämna mellanrum fokusera lite extra på någon särskild del. Det kan vara en viss träningsform vi vill hänge oss åt, något som rör vår kost (kanske vill vi byta inriktning på vår mathållning, äta mer eller mindre av något), att unna oss mer vila (kanske börja meditera varje morgon eller kväll) eller sköta om utsidan av vår kropp lite extra.

Själv gör jag allt detta enligt något slags rullande schema. Det faller sig naturligt vart mitt fokus rör sig. Har tempot varit högt försöker jag lägga in mer vila, har jag tränat för lite en tid försöker jag motivera mig lite extra för att komma igång bra igen. Att äta varierat och hälsosamt är ett område som är riktigt roligt: veckoschemat planerar jag ofta genom att låta kroppen tala om vad den saknar av färg, smak och kryddor, självklart kombinerat med en grundregel att kosten ska hålla lågt sockerinnehåll, mycket fibrer, vara så ren och obehandlad som möjligt och gärna ekologisk. Sista biten – kroppsliga behandlingar av kroppen – är kanske min favorit. Ofta tar jag någon form av behandling varje vecka – i test- eller rent njutningssyfte – men har jag inte varit på spa på ett tag måste jag in i badrummet.
Då stänger jag dörren om mig och plockar fram vad jag behöver ut skåpen.

Även i mitt hemmaspa väljer jag ofta ut en kroppsdel eller vad jag ska behålla fokus på. Senaste grejen är skalpen! Dels har jag fått upp ögonen för att mitt hår inte är stelt för att stråna är grova (vilket jag trott), utan för att det är torrt. Dags att börja lyssna på frissans råd om inpackningar med andra ord! Sagt och gjort – i morse gick jag in i duschen och skred till verket.

• Först en hårtvätt med René Furterers Okara-schampo som skyddar färgat hår med upp till 70% och ger mycket glans. En tvätt räcker står det.
• Efter en lätt handdukstorkning applicerade jag en hårinpackning – jag varierar mig lite efter humör och behov – idag blev det Body shops Reviving mask. Lät den verka i en kvart ungefär och sköljde sedan ur.
• När jag torkat håret igen gjorde jag en liten detoxkur för hårbotten med hjälp av Kérastase Fluide Purifiant – ett slags renande hårbottenserum som masseras in och lämna kvar.

Just momentet med massagen är något som är så enkelt att göra men som man lätt glömmer bort i vardagens jäkt. Nu är jag otroligt sugen på att besöka ett riktigt hårspa där man får fullkomligt fokus och vård av just hår- och hårbotten.

ps.
Har du inget hårspa där du bor kan du spana efter någon som utför den indisk/ayurvediska behandlingen champissage som är en huvudmassage där terapeuten ofta även masserar nacke och axlar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier