Dränerande kroppsskrubb för slät hud

Jag har alltid produkttester på gång av något slag, just nu flera. Ett av dem som jag lovat att följa upp är kroppsskrubben från Meder Beauty, minns ni? Jag började testa den mexikanska varianten i januari och tänkte nu ge mitt betyg.

Den är skön, dryg och doftar gott. Jag är i och för sig mer förtjust i fräscha dofter än söta men som sagt; gott doftar den i alla fall – hela badrummet blir lite som en chokladkonditori :-).

Denna Body Potion som den kallas innehåller bland annat havssalt, malet apelsinskal och kakaopulver från Mexiko. Syftet är att behandla celluliter och att reducera lokala fettdepåer. Ett inte så litet löfte! De verksamma ingredienserna är koffein och theobromine. Den senare har egenskapen att den kan vidga kärlen och även driva urin, vilket skulle kunna rensa ut systemet om man säger så. Hur man nu mäter det är ju en annan femma, men rätt används betvivlar jag inte att den stimulerar cirkulationen i hud och vävnad.

Den fungerar mest effektivt har jag märkt på torr hud. Skrubba, skrubba, skrubba – man blir sååå len! Sen tvättar man av den i duschen, blir ren, väldoftande och behöver inte smörja in sig efteråt eftersom den är rik på näringsrika oljor.

Om kroppen verkligen klarar att ta upp så pass mycket koffein och theobromine att det skulle hjälpa (jämfört med när man får det i sig invärtes) är tveksamt. En skrubb man duschar av ligger ju dessutom inte på särskilt länge.

Egentligen ska den användas dagligen vilket jag har varit lite slarvig med ska jag erkänna. Jag har inte skrubbat mig med den precis varje dag. Ändå har jag fått effekt tycker jag, inte så att jag blivit slankare men nog känns lår och rumpa fastare, jag upplever att huden är slätare och mer definierad.

Om det är innehållet eller det idoga skrubbandet som gett effekt vet jag dock inte. men det spelar kanske mindre roll? Jag kan bara bedöma känslan, och ibland kan man ju komma långt med just känslan – att känna sig och må bättre ska inte underskattas!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier