Tjäna tusenlappar på sparesan till Baltikum

Tur att jag har det jobb jag har för jag älskar verkligen SPA 🙂 (man är väl inte dummare än att man ser till att göra det man gillar, eller hur? Det hoppas jag du också gör!). Förutom att surfa runt mellan olika spa-hemsidor och dregla över alla behandlingar jag vill prova, så har jag idag skrivit klart en spatrendrapport. Mycket händer på området och utvecklingen ser ut att göra allt annat än att avta.

På ett personligt plan är min senaste aha-upplevelse följande; från att mest ha varit halvljummen till de baltiska länderna som spadestination ( jo faktiskt, men tricket är att inte jämföra med de hårddesignade lyxhotellen, det vore totalt orättvist) så har polletten trillat ner även hos mig och jag fattat vilka sparesor man kan göra dit. Det finns tusenlappar att tjäna och förmodligen kan man komma hem med både ett nytt fejs och kropp!

Helkroppsmassager på en timme kostar runt 250 kr (alltså minst halva priset), att färga ögonfransarna kostar under 50 spänn (alltså bara ca en tredjedel av priset hemma) och en lite mer avancerad ansiktsbehandling med vakuumsug som även görs på ett av de stora baden här hemma i stan; 595 kr här, 340 kr där (Viimsi Spa i Estland gör den t ex). Rekommendationen är en kur på 6 ggr vilket gör att man kan klara av det på en vecka – och då spara ca 1000 kr (vilket får bekosta resan dit). Den petnoga kan förstås invända med allehanda merkostnader för att resa bort och ja visst – men man får ju se det som en vilosemester och passa på att ta hand om sig under tiden så att det är värt det.

Tills den resan blir av spa:ar jag allt jag kan här hemma. Igår lekte jag till exempel ”spaleken” för första gången med Leo, 6 år. Han stirrade frågande på sitt lilla gröna ansikte i spegeln men stod snällt kvar o lät mig kladda med krämerna tills han sa med låg röst att det började klia lite. Sötisen! Idag la jag samma gröna mask på mig själv och satte fötterna i fotbalja med havssalt och tång, sen avslutade jag med oljor och krämer för både ansikte och fötter. Puh, så skönt! 🙂

Skulle någon fråga mig klassikern vilka tre saker jag skulle ta med mig till en öde ö skulle svaret nog bli; två skickliga massörer och en stor dunk väldoftande aromaolja!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier