Schulman/Gynning vs Rovén/Atkins

Protein och fett, det är basen enligt Atkins.

Sådärja! Det här med Atkins var kanske inte så dumt i alla fall :-). Visserligen var jag sugen hela kvällen och fantiserade högljutt om dagobert-mackor, pastaberg eller åtminstone en macka eller en stor skål med god yoghurt och müsli eller havrepuffar?! Men icke, inte ens det är tillåtet i fas 1 och jag lyckades låta bli tack vare Pukkas Pleasure-te som har en angenämt söt smak av lakrits och kakao (men inget sötningsmedel whatsoever).

Bridget-listan skulle i mitt fall lyda som följer:

Vikt: -0,6 kg, alkohol: 0 enheter, cigaretter: 0 stycken, kalorier: förmodligen inte mer än 1800, det är i alla fall vad dieten utlovar att man som kvinna kan äta per dag och ändå gå ner i vikt, det är ingen svältdiet på något sätt alltså (tack gode gud).

Appropå svält; när jag var hos frissan i lördags slöläste jag en Sofies mode eller liknande och fick där syn på en sida med Katrin Schulman. Hon radade också upp vad hon skulle och inte skulle göra i bästa Bridget-stil. Ett av löftena var att hon skulle Sluta Äta. Yepp, du läste rätt; Sluta Äta. Tydligen Carolina Gynnings knep för att hålla vikten som Katrin nu skulle ta efter.

Men hjälp. För det första – inte särskilt smart eller hälsosamt. För det andra – vet hon inte att ämnesomsättningen går ner om man signalerar svälttider till kroppen? Alltså kommer den hålla krampaktigt fast i varje kalori när den väl fattat (kroppen alltså) att ”här kan det dröja innan man får se något som går att kalla näring igen”… Nä, jag ska äta, men smart enligt någon f.d. överviktig gubbes superdiet som inte utesluter njutning och förnekelse av livets goda!

Ps. Jaja jag vet vad alla olyckkorpar kraxar; upp som en sol – ner som en pannkaka, fast tvärtom då – dvs risken med alla dieter är att man bara går upp allt och lite till sen. Hm. Tricket är att återanpassa sin kost sakta och hålla koll, samt motionera. Vi får se. Jag är optimist.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier