Jebel Ali

Jag har så dåligt samvete! Jag förstår att ni undrat vart jag tog vägen! Bloggen har (tyvärr) fått stå tillbaka en tid för annat som slukat tid; allt från ett par sjukdomsomgångar till babyvård och reseplanering…jo, för nu är det dags igen! Jag sitter just nu på Kastrup i väntan på flighten som ska ta oss till Dubai!

Året börjar alltså bättre än bra: med äventyr i Mellanöstern! Vi kombinerar ett par dagar på det femstjärniga lyxhotellet Jebel Ali Golf Resort & Spa (se bilder här ovan) som ligger alldeles vid havet i Dubai City med en veckolång kryssning med det italienska rederiet Costa Cruises fartyg Luminosa. Kryssningen tar oss till Bahrain, Oman och Abu Dhabi som liksom Dubai också ligger i Förenade Arabemiraten. och självklart har fartyget spa ombord!

Hotellet vi checkar in på imorgon är – förstås – också ett spahotell :-). Det finns många fina spahotell i Dubai. Faktum är att jag mer än gärna skulle åka tillbaka och beta av dem en efter en för flera verkar inte bara vara lyxiga utan dessutom riktigt intressanta. Enkom lyx har aldrig imponerat på mig i spasammanhang…när det gäller att driva ett spa har många pengar att göra det, en del har god smak att skapa ett men hur många kan bygga upp ett seriöst och intressant spa? Nä, det måste finnas innehåll också för att jag ska imponeras.

Ett av spahotellen i Dubai som verkar uppfylla detta är Talise Spa på hotellet Jumeira. Här har de byggt upp sin wellness-strategi på att boosta kroppens hormoner. Det kan låta anabolt eller manipulativt men verkade snarare handla om att balansera kemiska kroppssubstanser som serotonin och endorfin. ”When last did you look this good inside?” står det på hemsidan till fantastiskt färgrika bilder på kroppens insida. Vem kan argumentera emot? 😉 Men lockar gör det i alla fall. Skönhet börjar ju inifrån sägs det!

Jebel Ali där vi ska bo verkar också erbjuda underbara behandlingar baserade på Elemis spameny som jag skrivit om många gånger förut. Men det får jag återkomma till när jag undersökt det närmre.

Apropå närmre så har Kastrup flygplats, där jag sitter nu, faktiskt två spa. Båda heter Ni’mat och drivs av Heidi Østerby Andersen. Det ena ligger inne på Hilton som kan nås direkt från flygplatsen, det andra – som egentligen är mer av en liten shop som erbjuder fina saker och flyganpassade behandlingar – ligger här inne i en av terminalerna. Jag har ännu ett par timmar innan flyget går så vi får se om och vilken jag väljer att testa .-). Vill ni ha fler tips på flygplatsspa så läs min artikel för Allt Om resor som finns som pdf på nätet; klicka här för att nå den.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier