VIP-kryss med Viking Cinderella

Som jag skrev finns det en del att berätta om eftersom jag inte bloggat på flera månader (shame on me!). En av alla saker jag testat under sommaren är Viking Lines nya VIP-koncept. Det finns en artikel ute nu i tidningen Travel News också om det.

I början av sommaren startade Viking Line med att erbjuda VIP-värd för kryssningen ombord. Det innebär att man för 350 kr/timme oavsett hur många man är har en värd med sig ombord som sätter guldkant på kryssningen. Vi testade och det var helt suveränt!

Det var som att ha en personal shopper med sig fast att han, Mats Peres, även korkade upp champagnen, bokade spa, hjälpte till att rekommendera bästa vinet till maten, guidade ombord, passade bord och handväska när man dansade (vi hade även eget VIP-bord i nattklubben Fun Club där vi – alena bakom rött rep – njöt av bubbel och drinktilltugg inför allas avundsjuka blickar! ;-)).

När vi efter middagen kom på att vi glömt bort tiden och att taxfree-shopen hunnit stänga var det inga problem – Mats såg till att de öppnade igen, bara för oss (!), och likt kungligheter skred vi in och fick full bemanning bara det att vi slapp trängas med andra eller köa i kassan :-).

Vi bodde grymt lyxigt också, i en stor svit på cirka 40 kvm, och självklart besökte vi även fartyget Cinderellas spa, som är jättebra.

Jag ska inte ge mig in på en lång utläggning och jämförelse av alla fartygens spa här och nu, MEN det jag gillar med Cinderellas spa är att de dels har ett bra utbud (torrbastu i damernas omklädningsrum, torr- och ångbastu ute i spa/badavdelningen, jacuzzi samt varm massagepool och kallt dopp för den som vill svalka sig efter bastun. Det finns även en relaxavdelning där ljuset inte är så starkt med tillgång till juicer (fritt) och behandlingsmenyn är också riktigt fin med olika Kerstin Florian-behandlingar.

Jag och sambon prövade en nyhet, en duobehandling bestående av bad och massage under 90 minuter för 920 kr/person. Vi fick den i den fina samezen-sviten som är byggd som en samisk träkåta med jojk, norrskensljus, renfällar och mysig stämning.

Först fick vi varsitt härligt kurbad med valfri olja som vi fick välja efter att ha fått dofta på ett par olika (jag gillar det där – att man får vara med i processen och känna efter vad som passar en för dagen), sen fick var och en av oss – samtidigt på varsin brits bredvid varandra – en jätteskön och avslappnande helkroppsmassage från topp till tå med ekologisk värmande ingefärsolja.

Jag tycker det var en toppenbehandling dels för att man som par får vara tillsammans, dels för att de under badet gick ut och lämnade oss så att vi kunde småprata (fast vi somnade nästan i det skönt avkopplande badet :-)). Man badar dock inte i samma kar. Då hade nog inga par somnat eller kunnat koppla av ;-). Samezensviten rymmer faktiskt två fina träkar som ser ut som stora ovala tunnor. Under tiden som vi låg där i badet blev vi bjudna på chokladdoppade jordgubbar, lyxigt värre!

Bra är också deras terapeuter. Jag har ju för flera år sedan redan premierat deras spa-ansvarige Pia Lindholm för hennes proffsighet men även de andra terapeuterna är jätteduktiga. Jag har i och för sig inte testat alla, men ändå tagit behandlingar flera gånger och alltid varit nöjd.

En anledning till varför jag gillar dem är till exempel deras finkänslighet när det gäller handduksteknik och naket. De är proffsiga och får en alltid att känna sig väl till mods. I badet är man naken men det hela sköts så snyggt med handdukar (som dessutom ligger över karet när man är i det så att inget av kroppen syns uppifrån) så att inte ens den blygaste av blyga skulle störas :-).

Kan också rekommendera deras lilla badritual som man förmånligt kan boka i förväg och som är ännu lite billigare på utresan på kvällen om man gör den då. Efteråt är det skönt att vila lite i relaxen som jag tycker funkar fint med deras små runda fönster mot havet.

En del spa väljer att ha stora glasfönster med maximalt ljusinsläpp men jag är alltid lite ambivalent till det. Det där hårda dagsljuset går sällan väl hand i hand med avslappningen…däremot är det självklart trevligt att se ut och när det gäller gym så ska man absolut kunna stå på löpbandet som titta ut tycker jag. Det ger en fri och härlig känsla.

Och när vi ändå är inne på Viking Line. I januari släpper de ett helt nytt fartyg, Viking Grace, som också har spa ombord. Gissa vem som vill vara först på plats och uppleva inte bara spat utan självfallet hela fartygshärligheten?!? Yepp, förstås undertecknad herself ;-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier