Tvättlappstekniken från 70-talet is back!

Tvättlappar, både med och utan märkningar.

Tvättlappstekniken minns jag från när jag var liten, mamma hade tvättlappar i badrummet som vi tvättade ansiktet med. De var i bomullsfrotté och antingen enfärgade eller blommiga. Urtvättade blev de, med tiden ansågs det omodernt. När jag växte upp slutade vi med dem. Eller så var det jag som flyttade hemifrån, jag minns inte vilket.

Så för några år sedan såg jag dem igen online, tvättlappar! Där var de ju igen. Jag beställde flera stycken. Sköna och effektiva, fast mest använder jag dem till barnen faktiskt, de tycker det här med att tvätta ansiktet kan vara svårt, då är tvättlappen en bra hjälp.

Ibland använder jag dem själv också, oftast blir det efter att jag använt ansiktsmask. Vissa sitter som berget och släpper inte helt enbart med vatten utan kan behöva lite extra ”gnidhjälp”, då är det toppen att använda sig av tvättlappstekniken och en tvättlapp av frotté.

Igår när jag testade ett för mig nytt hudvårdsmärke, Aurelia, slog det mig att tvättlappstekniken kommit igen. När jag öppnade förpackningen med ansiktsrengöring låg där, snyggt ihoprullad, en liten tvättlapp med rosa band runt (så fint!).

Nimue förespråkar ju också att man sveper deras ansiktsvatten över huden med en liten bit gasväv. Och jag har flera andra små tvättlappar från olika hudvårdsmärken som insett att rengöringen kan bli mer effektiv med tvättlappsteknik. Elemis har det, Jabu’she har det, Sensai…som sagt, det finns hos många.

Så, back to basic, back to the roots! Har du en tvättlapp hemma? Om inte, klipp en av en gammal frottéhandduk och sätt igång. 😉  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier