Touch therapy från pHformula – avslappning för hud och sinne

Idag var jag på vad som nog ser ut att bli sista behandlingen före jul, ja kanske i år: Touch therapy från pHformula. Detta är en ansiktsmassage som ska verka lugnande och helande och verka enligt en ”inifrån-ut-filosofi”.

Produkterna i hudvårdsserien verkar redan på flera olika hudproblem som hudrodnad, pigmentering, anti-age med mera, och här är det utifrån och in som gäller. Genom att kombinera de två tankesätten kan man få optimala resultat.

När jag tar pHformula och Nimue-behandlingar går jag alltid till Nina Nilsdotter som är ett sant proffs på dessa märken. Idag var det även premiär för mig att besöka henne i hennes nya lokaler på Luntmakargatan 70. Hudvårdssalongen var liten och naggande god med imponerande väl utnyttjade kvadratmetrar.

Olja från nyponros

Efter en liten introduktion av behandlingen fick jag lägga mig ner och koppla av. Först rengöring med pHformulas E.X.F.O. cleanse och sedan la Nina en mild syra för att exfoliera huden så att den bättre skulle kunna ta upp den fina oljan som hon skulle använda i nästa steg.

Nina är mycket för att man ska få vara med under behandlingen och känna lite på huden efter olika steg, så också denna gång. Det är lite kul att se vilka underverk hon kan göra när hon använder produkterna på bästa sätt (min hy blev superlen).

Så tog hon exakt 5 droppar av pHformulas P.U.R.E. Rosehip Oil och smorde in på huden. Den kändes inte alls fet utan mer som en torrolja, ändå är den närande och rik på antioxidanter och vitaminer (som betakaroten, Vitamin C och E).

Touch therapy, avslappning för sinne och hud

Det som sedan följde var själva kärnan i behandlingen Touch therapy. Först utförde Nina muskelavslappning vilket var superskönt. Därefter tryckte hon på olika akupressur-punkter, framtagna i samarbete med en känd reflexologi-expert; Lone Sörensen. Terapeuter som jobbar med denna behandling har fått lära sig vilka zoner som ska behandlas och enligt vilka mönster de ska stryka/trycka/massera beroende på hudtillstånd och effekt man vill nå.

Egentligen är det inte bevisat att reflexologi fungerar men det är en av världens äldsta behandlingsmetoder och man vet att exempelvis de gamla egyptierna använde sig av detta.

Hur det än ligger till kan jag intyga att jag mådde oförskämt bra efteråt! Rekommendationen är att ta mellan 6-12 behandlingar för bästa effekt, ensamt eller gärna i samband med en ”vanlig” phFormula-behandling (hos Nina finns dock inga ”vanliga” behandlingar, hon skräddarsyr allt efter kundens behov!).

Och med tanke på hur vi kan må såhär inför jul – och framförallt efteråt när vi känner efter hur stressade vi kanske är eller varit – så kan det ju vara en god investering att få lägga sig ner, sluta ögonen och koppla av en stund.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier