Soft sauna med Night Time-olja

För några kvällar sedan hade jag en underbar hemmaspastund. När jag skulle lägga upp blogginlägget fick jag problem med servern vilket gjorde att jag inte fick upp det då. Här är det nu med lite fördröjning (jag har inte skrivit om det utan publicerar det som det var skrivet…).

Har precis kommit från en skön stund i hemmaspat! Åhhh så gott jag mår! Kroppen är varm, mjuk och avslappnad. Jag kommer sova som en prinsessa… 🙂

Förutom hårtvätt och inpackning av Doves colour therapy-märke testade jag ikväll Meders Scandinavian Voyage – en oljeskrubb med tranbär, packad med antioxidanter och näring. Nu är huden len, ren och djupt återfuktad.

I bastun testade jag Tylös bastuoljor. Jag har en ask med oljor och ikväll använde jag en som heter Night Time som jag tyckte passade bra. Oljan droppade jag sedan i ett kärl med vatten som jag tog med mig in i bastun och öste ur lite då och då på de heta stenarna.

När det aromatiska vattnet förångades spred sig väldoften i bastun med värmen och gjorde upplevelsen ännu skönare. Jag älskar att bada bastu men bastar sällan hard core eller kräver 90 grader, är dock närmast manisk på den njutning det ger! Jag bastar soft… 🙂

För den som är nyfiken kan jag berätta att oljan Night Time består av rena eteriska oljor mixade av lavendel, cederträ och geranium.

Lavendel är balanserande och harmoniserande, den mesta allroundoljan av alla och även den säkraste att använda. Cederträ ska vara antidepressiv och lugnande. Geranium är bland annat avslappnande och lugnande.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier