Snygga fransar på Spa by Us

Relaxhörnan är inredd i varma, bruna toner. Foto: Heidi Rovén.

I backen på Riddargatan (Östermalm, Stockholm) ligger den lilla pärlan Spa by Us. Den är lätt att missa och kanske lite hemlig från utsidan men insidan är desto mysigare och framförallt; här jobbar en stab med proffsiga hudterapeuter, alla auktoriserade förstås och SHR-anslutna.

Specialitet: avancerad hudvård

Therese Mathisen som driver denna spasalong har inriktat verksamheten på effektiva ansiktsbehandlingar, IPL, kemiska peels med mera men visst går det också att få en massage med mycket spakänsla som till exempel de exotiskt doftande med spamärket Elemis. Nagelservice finns också, liksom möjligheten till spraytan, fettreducering, hudåtstramning med mera.

Hit kan såväl enskilda som grupper komma. Foto: Heidi Rovén.

Jag vill kalla Spa by Us för ”spasalong”. De har inte flera hundra kvm med pooler och bastur, men det finns ändå en relaxhörna med bubbelpool vilket ju är mer än de flesta rena skönhetssalonger har. Och atmosfären här andas mer spa än många hudvårdssalonger.

Fredagsmyx med fransfix

Med det sagt, jag går inte hit så ofta men mycket gärna och har varit på besök flera gånger förut. Denna gång var jag inbokad på att få fransarna fixade; permanentade (böjda) samt färgade.

”Operationsbrickan” (allt som behövs för en frans-permanent) stod uppdukad! Foto: Heidi Rovén.
…liksom brickan med sakerna för fransfärgning. Foto: Heidi Rovén.

Medan jag och Tessan chattade på styrde hennes vana fingrar snabbt upp alla moment för franspermanenten först. Fransarna klistras upp på en rulle som i sin tur är fäst på ögonlocket, en permanentvätska appliceras och sedan får det verka. Inget svider men det känns lite skumt när fransarna klistras upp!

Tekniken är densamma som för håret; fast här används minispolar.

När allt var avlägsnat och tvättat var det sags för färgen. Tessan valde blåsvart så klart då det blir den mest intensiva effekten. Det är också vad jag brukar välja själv då jag gör detta på salong (de få gånger jag tar mig för att göra det, eftersom jag har mörka fransar av naturen är jag lite lat att komma ihåg det…det blir annat som prioriteras före)!

Före och efter. Hängande bryn i brunblek nyans har fått ett lyft och intensiv färg!

Inte heller detta moment sved, vilket jag varit med om och då är det hemskt, men här gick det hur smidigt som helst och en kort stund senare var allt klart. Nu är det bara att öppna ögonen varje morgon och jag ser ut som jag stått med både mascaraborsten och franstången i högsta hugg innan jag ens vaknat! 🙂

Hållbarhet och priser

Det håller i cirka två månader fick jag veta vilket betyder att det bör hålla (nätt och jämnt) över jul – perfekt! Permanent fransböjning kostar från 695 kronor och färgning inklusive brynplock kostar 295 kronor. Permanent fransböjning inklusive frans- och brynfärg kostar från 895 kronor.

Trevliga Therese Mathisen (till vänster i bild) driver Spa by Us. Foto: Heidi Rovén.

Vill man gå till en fin salong med proffsiga terapeuter och mycket spakänsla ett par kliv från Birger Jarslgatan i Stockholm kan jag varmt rekommendera Spa by Us.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier