Redo för röda mattan med Sophia Loren

Sophia Loren, gudmor till nya fartyget MSC Bellissima, här flankerad av diverse officerare från rederiet och fartyget. Pressbild MSC Cruises.

Hej alla! Hoppas ni haft en fin helg. Själv är jag just tillbaka från ett par fantastiska, stjärnspäckade dagar i Southampton, England! Jag var inbjuden på en fartygsinvigning av MSC Cruises som lanserade sitt nyaste fartyg MSC Bellissima under pompa och ståt. Som många av er kanske redan vet skriver jag också mycket om kryssningar (såväl i bokform, artiklar som bloggar), och det var av den orsaken jag var på plats.

Jag kommer berätta mer om eventet och fartyget på min kryssningssajt, här tänkte jag bara berätta om det som kan vara av intresse för Spabankens läsare, nämligen om fartygets spa, samt vilka produkter som gjorde mig redo för röda-mattan-eventet med Sophia Loren.

Skönhetslegenden Sophia Loren

Sophia Loren, skådespelerska och skönhetsikon, är gudmor inte bara till MSc Bellissima utan faktiskt alla fartyg i rederiets flotta. Hon är vän till familjen Aponte som grundat och äger rederiet MSC Cruises. Jag har närvarat vid många invigningar då hon varit med, och vid ett tillfälle fick jag till och med möjlighet att ställa frågan direkt till Sophia Loren, vad som var hemligheten bakom hennes skönhet och om hon hade några råd att dela med sig av.

Sophia Loren med officerare på MSC Bellissima som betyder ”vacker”. Pressbild MSC Cruises.

Svaret blev då att allt berodde på hennes gener, vilket förstås var ett ganska snopet svar som lämnade lite över att hoppas på för oss vanliga dödliga! Som tur är finns det många produkter som ger en god skjuts och hjälp på traven och här är några av dem jag själv använde inför lördagens festligheter.

För det första tycker jag inget funkar om inte basen är bra så den lägger jag mest tid på. Med en blandhy som kan variera i balans mellan torr och fet, är det verkligen A och O för mig att se till att jag inte är yttorr och fnasig för annars går det inte att lägga en bra bas.

5 mirakelsteg och produkter för en perfekt make up

Mirakelsteg 1 (efter en god rengöring och peeling förstås) blev därför att fukt-boosta huden med en ampull från Babor. Deras lyxiga ampull-box ”Love” (en specialutgåva) innehåller flera olika ampuller för en veckas användning. Den första i boxen är en Hydra Plus-ampull med hyaluronsyra som verkligen ger massvis med fukt!

Mirakelsteg 2 (efter en liten klick dagkräm) blev Clarins Beauty Flash Balm. Som alltid när jag vet att jag ska sminka mig lite mer än vanligt! Detta är en favorit som verkligen följt mig genom åren och som jag inte kan vara utan. Den stramar upp och ger en fuktmättad och bra bas att lägga efterföljande foundation på, som dessutom då sitter bättre tycker jag.

Mirakalsteg 3 (efter att jag faktiskt också duttade på lite av Lumenes porminskande primer, framförallt i T-zonen) blev Pro age Foundation i färgen 02 från Nimue. Som ni nog vet vid detta laget är Nimue ett favoritmärke som jag gärna håller mig till i min dagliga hudvårdsrutin. Nu har jag även fastnat för denna foundation som ger en fantastiskt fin bas med utjämnande effekt för den – som jag – lätt blir lite rödflammig. Färgen drar åt det gulbeiga hållet vilket dämpar blossande partier. Dessutom är den väldigt dryg.

Mirakelsteg 4 är att jag duttar lite med BareMinerals BareSkin Complete Coverage Serum Concealer där jag tycker det behövs (näsvingar, under ögonen, på blemmor som lyser igenom trots foundation). En flytande och lättarbetad concealer som är lätt att applicera tack vare en svampliknande applikatortipp. Här använder jag färgen light som jag tycker passar bra.

Mirakelsteg 5 är att svepa en mattifierande puderslöja över hela ansiktet som ger en sidenmatt och porslinsliknande look. Här väljer jag en favorit på området, nämligen Touch Up Veil, också den från bareMinerals. Just när jag lagt många steg före och använder foundation vill jag inte ha ett för tungt och täckande puder utan tycker det räcker med en lätt ”slöja” som bara mattar ner och ger ett fint färdigt intryck. Tycker jag sedan det blir FÖR matt är det lättare att lägga highlighter i efterhand men ofta räcker det med glitterskugga och glans på läpparna samt rouge förstås.

Ett sista tips som verkligen blir pricken över i:et är supermascaran Angel Eyes Mascara från Artdeco, som ger ett makalöst bra resultat! Jag har inte lösfransar eller lashextensions som så många andra har nuförtiden så när jag ska göra mig fin vill jag satsa på en maxad effekt. Då behöver jag en mascara som verkligen ”gör jobbet” – och det gör den här!

Magisk, stjärnbeströdd kväll

Kvällen blev magisk! Jag trivdes med min make up, skålade i lyxig champagne, fick glittrig underhållning hela kvällen. Presentatör var den vackra brittiska programledaren Holly Willoughby och underhöll gjorde bland annat världstenoren Andrea Bocelli med son, akrobatgruppen Cirque Du Soleil, 80-tals stjärnan Leee John från gruppen Imagination med flera.

Alla vackra damer jag umgicks med under kvällen med olika anknytning till rese- och kryssningsbranschen.
Fartyget MSC Bellissima är verkligen pampigt och vackert. Foto: Heidi Rovén.
Holly Willoughby i Swarovskitrappan på MSC Bellissima (Foto: Anthony Devlin/Getty Images för MSC Bellissima).
Mateo och Andrea Bocelli bjöd på vacker sång under invigningseventet. Foto: Heidi Rovén.
Cirque du Soleil gör alltid halsbrytande nummer som vanligt. Foto: Heidi Rovén.
Jag i blått tillsammans med Åsa Elmcrona från MSC Cruises och resejournalisten Inka Khanji från Finland.

Vi fick också en delikat galamiddag signerad stjärnkocken Raymond Blanc som innehöll både hummer, tryffel och chokladpyramid med guldkorn. En magnifik middag!

Med tanke på mitt skönhetstema ovan så betyder passande nog fartygets namn Bellissima just ”vacker” på italienska. Och hashtaggen för kvällen var #beautyatsea. Visst var det också fantastiskt att ännu en gång få se skönheten Sophia Loren. Även om hon nog låtit generna få lite stöd av nyare teknik på senare år… 😉

2 March 2019 MSC Bellissima Naming Ceremony – Godmother Sophia Loren

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier