Det finns värre problem i världen…men ändå.

Nyligen färgade jag håret. Hemma. Själv. Jag har gjort det i en herrans massa år så det är ingen big deal. Men just därför borde jag också vetat bättre än att ta en färg jag egentligen visste var för mörk, och naivt hoppas att det just denna gång skulle bli annorlunda…

Anledningen var stress. Eller tidspress kanske jag snarare ska säga. Ett event på ingång och brist på rätt hårfärg hemma, men ingen tid att åka och köpa den jag borde använt, ledde mig till det dåliga beslutet. Jag var noggrann med både tid och procedur men det hjälpte inte.

Jag är ju brunett som ni säkert vet vid det här laget men färgen ”ljusbrun” blir allt annat än ljusbrun på mig, snarare intensivt mörkbrun, snäppet under svart. Och det var också där jag hamnade i hårbotten med det övriga håret lite läckert flammigt sådär.

(Note to self: ”Mörkblond” är den enda färg jag ska använda!)

Vinäger i håret

Panik! Men det var bara att traska iväg på eventet och låtsas som att det regnade. Vilket det inte gjorde. Solen sken i mitt missfärgade hår…

Några dagar senare (klistrad framför datorn hade jag både glömt och inte haft tid att tänka på hur jag såg ut) så kände jag igen att det inte gick. Skulle jag gå till frissan? Förmodligen borde jag, men jag hade ingen lust att få håret söndergnuggat med väteperoxid för att avfärga det.

Jag googlade och hittade hemmakurer. Så imorse behandlade jag håret med lika delar vitvinsvinäger och vatten i 20 minuter och enligt Femina där jag hittade tipset skulle färgen ”förmodligen” rinna ner med sköljvattnet. Observera ordet FÖRMODLIGEN.

Svart tuggummi – men det finns värre problem

VILKEN JOURNALIST SKRIVER EN SKÖNHETSARTIKEL OCH REKOMMENDERAR KURER UTAN ATT HA TESTAT??? Inte jag i alla fall, men tydligen deras.

Jag borde tipsa dem att ”knepet” INTE funkar. Det enda det gör är att ge tuggummikvalitet på håret.

Så nu har jag inte bara flammigt hår utan även med lätt uppruggad frissig look på det. Snyggt eller hur? Not. Men det är så jag kommer åka iväg på inte bara en resa denna vecka utan två. Och le och tänka att det finns värre problem i världen.

Just nu lever jag ett riktigt drömliv och även om ni inte ser mycket av det här på grund av – återigen – tidsbrist, så skulle jag inte vilja byta med någon. Inte ens någon med perfekt färgat hår. 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier