Årets företagare 2017: Maria Åkerberg

Mikael och Maria Åkerberg, ägare av hudvårdsföretaget Dermanord.

Företagarna arrangerar varje år tävlingen ”Årets Företagare” i Sverige. I år vann ingen mindre än Maria Åkerberg, kvinnan bakom hud- och kroppsvårdsmärket (även make up-serien) med samma namn!

Som ni förstår är antalet möjliga kandidater många; Sveriges alla företagare! De nominerade tävlar först i sin kommun, vinnaren går sedan vidare till regionsfinal för att sedan ta sig till den slutliga finalen i Stockholm.

Maria Åkerberg, som startade företaget Dermanord 1995, vann först Årets Företagare i Kungsbacka, gick vidare och vann i Västra Götaland för att sedan göra grand slam i Stockholm!

Juryns motivering

Priset delades ut under festligheter i Blå Hallen och juryns motivering löd:

”I en bransch med knivskarp och global konkurrens har årets vinnare med hög tillväxt och imponerande resultatmarginaler byggt upp sitt bolag. Genom forskning och innovation i kombination med en omtanke om människa och miljö skapas helt unika produkter av högsta kvalitet. Vinnaren är en sann entreprenör och förebild!”

Jag minns när jag själv var nystartad egenföretagare i början av 2000-talet. Maria erbjöd mig att besöka hennes anläggning i Frillesås utanför Göteborg. Jag visste inte var jag skulle placera artikeln och tackade motvilligt nej.

Att följa sin dröm

Idag är det förstås inte utan att jag ångrar det. 🙂 Jag måste erkänna att jag får en klump i halsen när jag tänker på den resa hon gjort. (Jag blir rörd av alla berättelser om människor som vågar tro på sin idé och följer sin dröm! Det finns inget mer underbart!)

Från den allra första gången för många år sedan då jag var med på spakonferensen ”Spadagarna” och träffade Maria, till åtskilliga upplevelser av hennes behandlingar och produkter på olika spaanläggningar, har jag på mitt eget vis och håll följt hennes resa med namnbyte och utseende på produkterna till nu detta storslagna pris.

Jag beundrar henne lika mycket för hennes uthållighet och tålamod som hennes kunskap och övertygelse att bara göra produkter som är bra för hud och miljö.

Maria, du är så värd detta pris! Grattis!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier