En god bok kan man ha mycket användning av

Jag har just kommit tillbaka från min naprapat. Han är helt suverän. Vet precis var roten (eller ska jag säga rötterna) till det onda sitter, och hur man ska få bukt med det. Faktum är att en session hos honom är minst lika bra som massage, i alla fall om det handlar om att få bukt med trilskande muskler.

Ingemar, som naprapaten heter, rabblar passionerat latinska muskeltermer som om det vore exotiska maträtter och ser orsaker och samband till snedbelastningar och töjbarhet lite som om det vore en motorhuv han tittade ner i. Ibland plockar han fram de stora böckerna för att öka mitt förtroende för hans tilltag, pekar och visar, fast det behöver han inte, han har det ju redan.

Ibland får jag stå på böckerna istället för att kika ner i dem, eller rättare sagt en särskild som har rätt tjocklek. Det skrattade jag gott åt idag; den här boken har du i alla fall god användning av, sa jag och plockade upp den. Den handlade om thermografi (läs tidigare inlägg här på bloggen). Han tycker den är för gammal för att dra någon kunskap ur men perfekt att låta kunden stå med ena foten på för att kolla av eventuella snedbelastningar.

Om några veckor ska jag träffa hans thailändska sambo. Hon är också terapeut och jag har bokat tid hos henne för thaimassage. En äkta sådan! Det ser jag fram emot :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier