Längden HAR betydelse

Att längden inte skulle ha någon betydelse är ju löjligt. Klart det har! En så sexualiserad del, som används så mycket och har en sådan flirtig effekt… Att många går långt för att åstadkomma en förlängning tycker jag också är helt förståeligt.

Jag tänker förstås på ögonfransarna! Själv har jag aldrig haft några direkta problem med den här frågan, men mycket vill ha mer :-). Alltså var jag helt öppen för ett litet experiment när jag fick chansen.

Kanske har ni hört talas om Revitalash? En ögonfransnäring som penslas på ögonlock och undertill precis intill fransrötterna. Påstås ha fabulös effekt och ha blivit en produkt ingen Hollywoodstjärna kan leva utan. Gäsp, jaha. Men ändå, nyfikenheten har ju redan vaknat där.

En annan är Lipocils från Talika. En gelé med liposomer som borstas på fransarna och lär kunna få dem att ta ny fart i sin växtkraft. Personligen tänker jag att hår som hår, lika lite som håret på huvudet (väl?) kan växa mer eller bättre av något jag påför stråna så kan väl inte ögonfransarna växa mer för att de blir blanka och smidiga av ett fransbalsam?

Hur som helst, för att komma till botten med det hela så har jag smygtestat en tid. Jag till och med bad sambon att mäta fransarna före. Resultat: 12 mm. Inte så illa, men som sagt, mycket vill ha mer :-).

Så nu efter semestern började jag fundera. Det var väl själva…se på…nämen har de inte…??? Visst, en dag blev jag varse att fransarna absolut såg längre, tätare och finare ut. Så funkade produkterna trots allt? Sen insåg jag mitt misstag: jag har använt båda på en gång så hur skulle jag nu veta vilken det var som hade effekt…? Smart….

Idag bad jag sambon mäta fransarna på nytt. Med förväntan satt jag blixtstilla medan han trixade med diverse mätdon för att få fram den på millimetern exakta längden. Resultat: 11 mm!!! DE HAR BLIVIT KORTARE!!! 🙁

Sorg och bedrövelse. Bluff och lögner. Usch så trist. Ändå såg det ju ut som att… Så kom jag på anledningen till den optiska synvillan. Precis innan vi åkte hem från Fra Mare färgade jag ju fransarna! Visserligen har jag mörka fransar i mig själv, men på sommaren blir de lätt precis som hårstråna lite solblekta längst ut och ser då kortare ut. Så jag färgade dem (vilket dessutom var rena fyndet där, jag betalade ca 45 spänn, hemma kostar det ca 150-200 kr!) och ny syns hela längden tydligt.

Jag vill ändå tro att de här ögonfransnäringsprodukterna har gjort dem i alla fall lite tätare men längre, nej de har de bevisligen inte blivit. Synd för det hade det varit roligt att komma fram till och tipsa om. Däremot så rekommenderar jag varmt en färgning för att fransarna i alla fall ska se längre ut så här efter sommaren. Sant eller ej, en kosmetisk effekt är väl god som någon. För längden har betydelse!

One thought on “Längden HAR betydelse

  1. För några år sedan provade jag en liknande produkt från Refectosil som heter Longlash, inte heller detta hjälpte. Och jag är inte begåvad med den längre varianten av fransen, så jag hade behövt lite hjälp på vägen! Men icke! De är fortsatt tunna, korta och spretiga!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier