Doktorskrämerna är mina favoriter!

Dagkrämsfavoriten just nu är Regenerating Day Cream från Dr Hauschka. Ska vara uppstramande och uppbyggande för mogen hy (hjälp är jag redan där?). Den lilla tuben på 40 ml innehåller naturliga oljor och välgörande örter som tacksamt tas emot av en vårtrött och fuktfattig hy. Den känns ”på riktigt”!

Förutom att den ska reducera fina linjer och släta ut så ger den lyster och spänst (det sistnämnda märker man av genast). Dessutom utlovas att den ska dämpa rodnader och lugna känslig hy.

Kanske minns ni mina lovord över Dr Babors Ultimate Repair Cream och Gel? Nu upplever jag lite samma sak med den här från Dr Hauschka (åh dessa ”doktor-krämer!); ett innehåll som gifter sig med huden utan konstigheter utan bara levererar sin godsaker på bästa sätt.

Vad jag försöker förmedla är att vissa krämer bara verkar lägga sig på ytan, man känner att de egentligen inte direkt gör något för huden mer än kanske skyddar lite ovanpå. Det här är rik näring som i alla fall jag upplever går ner på djupet. Den känns riktigt bra! Mitt enda lilla minus blir för doften som säkerligen också den är ”på riktigt” men kräver lite tillvänjning.

Extra plus blir det dock för att Dr Hauschka är ett märke som så långt det går använder ingredienser från biodynamiska och ekologiska källor och helt undviker leverantörer som genomför djurförsök. Tack vare en smart sammansättning klarar produkten att konserveras utan kemiska ämnen. Produkterna är fria från mineraloljor samt syntetisk färger och dofter.

Ps. I samma serie finns en Regenerating Neck and Décolleté Cream.

3 thoughts on “Doktorskrämerna är mina favoriter!

  1. Älskar den krämen – och efter ett tag tyckte jag doften blev ett av de stora plussen:-)). Den är lite märklig, men smått beroendeframkallande!

  2. Jag älskar dofterna i Regenerating-serien så mycket, och en av mina absoluta favoriter till händerna och hela kroppen (även fast jag bara är 27 ;-)) är regenerating body moisturiser 🙂

    1. Ni är alltså flera där ute som gillar den lite speciella doften…hm…jag får revidera min åsikt tror jag! 🙂 Så snart näsan är i bruk igen (och inte så täppt och förkyld) ska ett intensivt doftande med stängda ögon och mycket inlevelse se om jag kan bli omvänd!
      Ha det gott!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier