SVD kör en artikelserie just nu där hemmet står i fokus. Det känns som en välbekant repris av den serie texter jag själv skrivit under ett år nu om hemmet och bostaden. I den första SVD-artikeln använde de till exempel termen ”Hemnetmissbrukare”. Jag myntade ett liknande uttryck i ett personligt kåseri för Notar som hette just ”Hjälp! Jag har blivit en Hemnetjunkie!”.

I dagens fjärde artikel i samma serie hänvisas i ett citat till människor som inte bara vill förbättra sin bostad utan också sig själva genom användning av botox mm. (Hon har dock blandat ihop det för mig veterligen är botox ett ämne som får musklerna att slappna av och används i syfte att släta ut rynkor, inte ett fyllnadsmaterial för läppförstoring). I alla fall. En av de mest kända som gjort detta – och som även anklagas för att ha utvecklat ett beroende av botox – är Nicole Kidman vilket Expressen skrev om tidigare i år. Synd, eftersom hon var mycket snyggare innan läppförstoringen.

Behandling pågår på Blue Medispa.

Detta med estetiska behandlingar som bara får utföras av läkare eller sjuksköterskor finns även inom spavärlden under termen medispa. I USA finns närmare ett tusental, förmodligen mer, sådana här anläggningar. Dels kan det röra behandlingscentran som har lånat spamiljöns avstressande atmosfär och där endast en del av utbudet tangerar det medicinska, men det kan också handla om kliniker med efterbehandlingar av spakaraktär som ska lugna, läka, minska stress och smärta efter ett operativt ingrepp.

I Stockholm finns till exempel BlueMedispa på Kungsholmen där de samarbetar med såväl en sjuksköterska som homeopat och vanliga massage- och hudterapeuter i syftet att kunna erbjuda kunden en så heltäckande wellnesslösning som möjligt.

Utbud är bra, och att valmöjligheterna är många. Det gäller bara att akta sig så man inte skapar ett beroende. Det mest oskyldiga kan ge negativa effekter i överdoser. Som till exempel kolhydrater… (se mina tidigare inlägg här om Atkins).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier