Vilken spadag! I förmiddags knatade jag iväg genom ett sommarvärmt Riga och letade mig fram till Taka Spa, beläget på en inte helt självklar adress i ett hus som varit ett gammalt lager. Totalrenoverat och omgjort var det enda som lagrades där nu en stor portion hälsokunnande, härlig relaxatmosfär och behandlingsutbud i en uppdaterad och snygg spamiljö. Inte helt fel start på dagen med andra ord!

Jag hade bokat en fotbehandling med zonterapeutiskt inslag men eftersom jag redan betat av ett par sådana under resan fick jag som tur var boka om (älskar flexibla terapeuter!) till en knutupplösande ryggmassage…att bära kamerautrustning tar på krafterna, och inte minst tar ryggen stryk. Efter att jag fått välja olja (vilket inte var lätt, Elemis gör bra grejer…blev det till slut en detoxifierande med citrusdoft) tog sig terapeuten an uppgiften och fick mig snart att flyta bort i ett skönt töcken. Behandlingen var väldigt bra, inte minst för att terapeuten inte var rädd för att ta i, och verkligen bearbetade alla ömma punkter och muskler.

Taka spa är snyggt och genomtänkt in i minsta detalj, Det märks att ägarna varit dedikerade sin uppgift att införa Äkta Spa till Lettland och inte haft annan ambition än att göra det riktigt, riktigt bra. Det kostar därefter men är man ute efter något elegant och smakfullt är det absolut hit man ska åka.

Kolonnas entré med mysiga kuddar och puffiga lampor i taket.

Och sen då? Ja, efter lunch på restaurang La Boheme begav jag mig till nästa spamöte – denna gång på Kolonna Spa högst i den fräscha shoppinggallerian Galerija Centrs. Förbokat var en 1,5 h chokladmassage-upplevelse. Här fanns det väl en del småsaker att önska av logistiken kring behandlingen och det praktiska i inredningen (till exempel i omklädningsrummen) men samtidigt var terapeuten så omtänksam till sitt sätt och hennes teknik bra att jag ändå inte kan säga att det inte är värt ett besök. Tvärtom. Priserna är i vissa fall hälften mot Takas, så det är väl som överallt – man får vad man betalar för, och har råd med…

Chokladbehandlingen var i alla fall en mix av peeling, massage och wrap och förutom att jag plågades svårt av den underbara chokladdoften (!) så måste man ju säga att det var mycket behandling på en gång. Dessutom fick jag ett par chokladbitar efteråt i deras relaxlounge vilket mättade suget som byggts upp under behandlingen 🙂 Med lätt chokladbrun och silkeslen hy fortsatte jag sedan att upptäcka Riga ett par timmar till och åkte sedan till kur- och kustorten Jurmala där jag befinner mig nu. Imorgon fortsätter äventyret…!

ps. Missa inte att man kan baka ihop sin Riga/Jurmala-resa med Vingflex numera…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier