Små men naggande goda spa i Rhône-Alpes

Puh – jag är så mätt att magen står i fyra hörn. Bokstavligen :-). Jag befinner mig på spa och gourmetresa i Frankrike, närmare bestämt i regionen Rhône-Alpes som lär ha över 60 restauranger med stjärna i Guide Michelin (men det låter helt enormt, kan det verkligen stämma???).

I alla fall. Det var faktiskt inte för maten jag kom, utan för deras spa. Trakterna kryllar ju av byar med hälsosamma källor där man kan dricka av och ta behandlingar/bada i vattnet.

Första stoppet idag var i Divonne-les-Bains som har en ”Thermal Parc” med källvatten. Här började man bada och dricka vatten i hälsosyfte redan 1848! Intill ligger det tjusiga hotellet Domaine de Divonne, byggt på 30-talet med härlig Art Deco-stil. De har en skönhetssalong och en liten spaavdelning men främst äger de ett jättecasino och en golfbana som ligger i direkt anslutning till hotellet.

Som en kontrast till dem sover jag inatt på regionens kanske modernaste hotell; Jiva Hill. Verkligen läckert. Här är spa-avdelningen i och för sig inte större men modernare. När vi kom fram tog jag först och vaskade av mig på mitt fina rum; gigantiskt och läckert med läderdörrar som man drar för istället för gardiner eller jalusier för fönstren och ett stort badrum med ett jättestort ovalt, flott badkar, stor dubbeldusch och massvis med Carita-produkter! 🙂

Sen tog jag på mig badrocken och hasade iväg till deras lilla spa. Först en hamam-stund (älskar ångbastu!), en dusch och sen in en stund i nästa bastu – en vanlig torr fast den var inte så het som en finsk. Därefter gick jag till baren och beställde frukt som jag mumsade i mig vid poolkanten innan jag tog och simmade ett tiotal längder. Till sist upp på rummet igen för att tvätta håret (i diamantschampo! känns väldigt bra!) och sen iväg på middag…

Nu är jag såååå färdig för sängen. Trött så ögonlocken går igen av sig själva. God natt…imorgon bitti efter frukost ska jag få en härlig ansiktsbehandling! sämre sätt kan man börja dagen på :-).

ps. Jag hade tänkt länka en massa och lägga upp bilder också men hälsan (sömnen) får gå före nu. Jag gör det senare.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier