Ikväll var jag på ett-års kalas. Men det var ingen liten toddler som fyllde utan ett stort gym med tillhörande spa; nämligen Planet Fitness vid Norrtull i Stockholm.

Tillställningen var mycket trevlig och välordnad; jag blev mött redan i receptionen av en värdinna som med stort leende följde mig ända ner till de undre sparegionerna. Där mötte jag en drös bekanta ansikten och knöt även flera spännande nya kontakter, precis som det ska vara alltså på ett bra mingel! Kunder – nya och blivande, kända (som Eva Röse) och okända – var där, liksom spaägare och spaterapeuter jag haft förmånen att bli behandlad av. (Om det sen betyder att spavärlden i Stockholm är grymt liten eller att jag är runt och testar behandlingar grymt mycket låter jag vara osagt… ;-))

I ett rum pågick qi gong och pilates-pass, i hårsalongen klipptes det för fullt och snart låg jag nedbäddad i en skön behandlingsstol och sveptes bort av underbara dofter och mjuka massagetag…Doften påverkade mig faktiskt så mycket att den plockade fram en minnesbild som tog mig ända till Sri Lanka, och tillbaka till ett blommande frangipani-träd, en bedövande doft man aldrig glömmer. Just denna doft har Elemis mixat tillsammans med Monoï-oljan till en exotisk massagedoft som jag gärna upplever igen…

Just spamärket Elemis var den andra stora anledningen till mingelfesten. Planet Fitness lanserar nu som enda Stockholms-spa (bara ett till spa i Sverige kan erbjuda Elemis än så länge) en helt ny spameny med de exklusiva Elemis-behandlingarna. Terapeuterna hade tränat i veckor och måste för vissa behandlingar memorera upp till 50 punkter att utföra för att de alltid ska vara exakt lika var än i världen man får dem.

Den som provat en Elemis-kur har nog haft svårt att inte bli lite hooked. Produkterna är underbara, dofterna oemotståndliga och att terapeuterna blir hårt drillade av utbildarna från HK i London bidrar förstås till känslan.

Innan jag gick fick jag även prova en helt annan kur; en Ice Mask (som jag skrivit om förut här på bloggen) och hamnade då i en fåtölj bredvid en plastikkirurg, vilket var lite spännande. Jag blundade och tjuvlyssnade när jag hörde hans frågor till Ice Mask-representanten som förklarade fördelarna med att lägga masken före och efter olika ingrepp som till exempel botox- eller restylane-injektioner. Framförallt går tydligen svullnaden ner snabbare och läkningen påskyndas med masken. Det lät som att han skulle köpa in dem :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier