Dagens upptäckt: Hudoteket på Kungsholmen

Har just varit på blixtvisit hos Hudoteket på Kungsholmen i Stockholm. Kunde inte stanna på grund av taskigt parkerad bil, men lyckades i alla fall få med mig en broschyr och glada leenden från salongens ägarinna; Anna Heijmahn :-).

Salongen har funnits i hela 15 år och utför hudvård för ansikte och kropp, fotvård, manikyr, vaxning, massage och make-up. Bland märkena de jobbar med hittar man till exempel Sans Soucis och Guinot. Man kan också titta in bara för att shoppa produkter, hälsokost och naturläkemedel.

En snabb titt på deras behandlingsmeny fick mig väldigt sugen på att testa någon av deras ansiktsbehandlingar (särskilt som den jag skulle gjort på onsdag blev inställd idag på grund av sjukdom :-(). Hudotekets varianter verkar väldigt resultatinriktade mot linjer/rynkor, stora porer, blemmor, torr/matt hy, pigmentfläckar eller något annat hudproblem.

Liftosome heter en behandling med pro kollagen, C-vitamin och algextrakt som ska ge hyn ny lyster med lite ”askungeeffekt”. Beaute Neuve är en annan som med fruktsyror och rent C-vitamin som verkar behandla lite allt möjligt från grov hy med blemmor till mogen hy med torrhetslinjer.

Just nu vintertid känns det rätt att göra sådant som inte riktigt passar mitt i sommaren, som att få bukt med pigmentfläckar eller få upp lystern med hjälp av en syrabehandling. Själv gör jag just nu ett litet uppehåll i min ”ekologiska oljeorgie” 🙂 och testar krämer mot pigmentfläckar. Om det hjälper återstår att se. Jag ska ge det ett par veckor till i alla fall och återkommer sedan med resultaten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier