Nvey – ekologisk hudvård när den är som bäst

När man inte tränat på ett tag brukar det vara svårt att komma igång. När man lyckats komma i form är det lätt att glömma bort hur man tog sig dit. Samma sak är det med mat, samma sak är det med hudvård. När min hy är i form tänker jag inte ens på det. När den är i olag tänker jag desto mer på det.

Så var det för bara några veckor sedan då jag gick från knotter och allmän ”dassighet” till plötsliga utbrott med utslag. Först började det på hakan, sen tog käklinjen och lite varstans över. Inte alls kul! Det var då jag insåg att jag helt hade negligerat mina vanliga rutiner och varit för uppe i annat som tagit min tanketid och energi. Skomakarns barn ni vet! 🙂

Jag behövde bara gå till skrivbordet för att inse att räddningen var nära; alltför länge hade ett fint kit på tre nyckelprodukter från det ekologiska märket nvey legat och väntat på att bli testade. Nu var det verkligen dags!

Produkterna var en peeling (Hydrating Exfoliant, 329 kr/50 ml), en mask (Revitalising Soufflé Mask, 359 kr/50 ml) och ett fuktserum (Vital Intensif Concentrate, 389 kr/30 ml). Jag har nu hunnit peela och lägga masken tre gånger, serumet har jag använt mycket. Och jag kan bara säga: WOW. Vilken skillnad. Hyn blev alldeles len och mjuk direkt och väldigt snabbt började den återhämta sig.

Peelingen är väldigt finkornig och kommer ut ur sin pumpflaska som en tunnflytande krämlotion. Det känns att den är perfekt balanserad på gränsen mellan att inte riva eller skada men ändå göra nytta. Masken var jag först tveksam till, den är brunaktig som en foundation och också ganska tunnflytande, men när jag slöjt av den första gången (vilket var lätt, den var inte av typen som fastnar) så la jag ner tveksamheten. Det kändes väldigt bra på en gång! Serumet slutligen är en favorit; superkoncentrerad fukt som huden dricker som välgörande nektar…mmmmums! Tillsammans ser man verkligen resultat fort, och inte minst: det känns vilket är minst lika viktigt.

Det är så fånigt för jag vet ju egentligen mycket väl hur jag ska sköta min hy, ändå slarvar jag ibland. Utan peeling som öppnar upp, en bra mask och massor av fukt täpper mina porer snabbt igen med ”knöggel”, knotter och utslag som följd. Redan ser jag nu en sådan extrem förbättring att jag tog kontakt med Turkos, en butik och behandlingssalong i Östersund som även har webshop, och som är de som tagit in nvey till Sverige. Ägarna Mats Lindström och Gabriela Lexmyr Lindström (som också arbetar som hudvårdsterapeut på Turkos AB) är väldigt kunniga så jag fick väldigt informativa svar på mina frågor.

Varför har ni valt att ta in Nvey Eco Skin Care?
Vi hade letat länge efter ett riktigt bra ekologiskt sminkmärke som hade färg och funktion som ett icke-ekologiskt men med ett bra innehåll. Vi läste tidningar och bloggar från många andra länder och kollade upp bakgrund, filosofi och innehåll på de märken vi hittade. Det blev många besvikelser, men så småningom hittade vi Nvey Eco som vi gillade för att det är ett artistmärke med höga krav på ekologiskt innehåll. När jag läste deras innehållslista blev jag överlycklig och ville genast testa det. Jag tänkte att om det bara fungerar också så har vi här hittat världens bästa smink! Problemet var att det var svårt att få tag på i Europa på den tiden, men så hade vi turen att stöta på deras europachef på Vivaness mässan i Nürnberg dit vi åkt för att bland annat träffa parfymmärket Florascent. När vi provat och sett att det verkligen var så bra som vi hoppades så var saken klar, och vi bestämde oss för att vi ville ta in Nvey Eco till Sverige för att låta alla få uppleva vad vi menar är det bästa sminket!

Hur står det sig på marknaden/i jämförelse med andra ekologiska hudvårdsmärken?

Det är enastående. Eftersom Nvey Eco redan hade en makeup serie som ses som en av de bästa i världen så ville de inte presentera en hudvårdsserie om inte den också kunde bana ny mark för ekologisk hudvård. Jag tycker att de har lyckats väldigt bra med det!

Har det någon ekomärkning (och vad innebär den)?
Både makeup och hudvården är certifierat enligt NaTrue och NSF. Det är den hårdaste ekomärkningen som finns för närvarande. Där tillåts inget annat än 100 % naturliga råvaror, och det är strikt reglerat vilken processning som är tillåten. Det finns tre nivåer inom NaTrue, och Nvey Eco uppfyller de två högsta; Natural cosmetics with organic portion som innebär att minst 70 % av innehållet ska vara kontrollerat ekologiskt, och Organic cosmetics där minst 95 % ska vara ekologiskt.

Vad är det ni gillar med märket/tycker är så bra?
För att ta det helt kort: Att det så milt att alla kan använda det, men ändå så effektivt så att det verkligen ger tydligt resultat på huden. Och givetvis att innehållet är rent ekologiskt. Jag (Gabriela) ser goda resultat varje dag i mitt yrke som hudterapeut.

Kan ni kort beskriva märket?
Nvey Eco har en filosofi som handlar om att göra ekologisk makeup och hudvård tillgängligt för alla. Därför nöjer de sig inte med annat än att ha fått fram produkter som har minst lika bra egenskaper som de vanligaste stora märkena, men på sitt eget sätt med ett certifierat ekologiskt innehåll. Det är en stor utmaning, men de har visat att det är möjligt. Fördelarna med det ekologiska innehållet är dels den etiska aspekten då det inte tär på jordens resurser, men det är också bra för huden då innehållet tillför sådant huden behöver och inget är skadligt.

Hur är det uppbyggt?
Hudvårdsserien är uppbyggd med tre steg; Core Delivery, the Actives och Sensorial Experience, enligt ett koncept som kallas EOB (Ecological Optimum Bioavailability). Låter krångligt, men egentligen är det väldigt enkelt. Vad det handlar om är att alla ingredienser ska tillföra något till produktens egenskaper som är till nytta för användaren inom minst en men helst flera av områdena. Med det konceptet har Nvey Eco kunnat hålla nere antalet ingredienser, vilket är viktigt för dem som har känslig hy, men ändå fått fram produkter som är effektiva och sköna att använda.

Själv måste jag bara slutligen tillägga att hade jag inte vetat att det var ett naturligt och ekologiskt märke hade jag aldrig kunnat gissa det. Vad jag menar med det är att många sådana märken kan kännas lite klumpiga i sin utformning. Icke här! Nvey har elegant formula som känns otroligt professionell. Det doftar underbart, lite fruktigt och fräscht, och som sagt – resultaten kom direkt för mig. Jag kan varmt rekommendera nvey!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier