Storstadinvånarens neurotiska läggning

Det var så fascinerande på Beauty & Body Design idag att jag blev kvar i flera timmar. Den lilla salongen på Upplandsgatan var redan full med folk när jag kom och förblev så ända in på eftermiddagen.

Först blev jag placerad i soffan intill en monitor som visade en film på när ägarinnan till salongen fick en Aptos-behandling. Det var som rena Halloween-skräckisen där läkaren körde långa spett såg det ut som genom huden för att fästa polypropylen-trådar som sedan används för att lyfta huden. Men visst, resultatet såg fint ut.

Nästa nyhet var Accent – en cellulitreducerande behandling med radiovågor med vars hjälp man också ska kunna få spänstigare hud på bara några veckor. Här fick vi se före- och efterfoton på resultaten, som förstås var mycket fina. Tydligen är Beauty & Body Design ensamma om den här innovationen i ett halvår till så ingen idé att leta efter den på annat håll.

Slutligen presenterades en ny antirynk-injicering som heter Juvéderm Ultra, och den var mäkta populär att prova bland besökarna. De tomma kanylkartongerna stapplades över salongen, bedövningskrämen gick från hand till hand mellan dem som inte tordes prova utan och läkaren hade fullt upp i timmar att injicera hyaluronsyra i allt från små veck till hela labiallinjer och djupare rynkor.

Ja, rynkrädslan och släthetsjakten verkar utbredd här i Stockholm, vilket kanske säger en del om dem som bor här; Nojiga storstadsbor? Kanske. Lättpåverkade beautyjunkies? Möjligt. Nyfikna nyhetssökare? Troligt. Ett som är säkert är i alla fall att storstadinvånarens neurotiska läggning är till alla skönhetssalongägares förtjusning…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier