…en ansiktsbehandling brukar man se det verkliga resultatet. Det ögonblickliga är ju det inre välmåendet man känner efter att ha blivit ompysslad en stund, nerbäddad i handdukar på en varm bädd och invaggad i musik och goda dofter. Men det yttre resultatet, hur huden mår, ser man egentligen först dagen efter.

Efter att ha prövat olika behandlingar sedan tidiga tonåren har jag upplevt de flesta varianter och resultat. Direkt efteråt kan man vara lite röd, särskilt om terapeuten har gjort en portömning, därför ser jag till att inte ha något inbokat resten av dagen. Visserligen lägger många numera en lätt make up med i.d. bareMinerals mineralpuder innan man lämnar salongen (vilket blir jättefint utan att täppa till porerna igen) men annars föredrar jag att låta huden vila och få resten av dagen/kvällen på sig att ta till sig allt det gottiga från alla serum, krämer och oljor. Visst ser man ofta ganska kleggig och blank ut, men det är ju bara under en dag plus att jag inte tycker att det gör så mycket när man samtidigt känner sig så ren och njuter av hur huden är mjuk och andas.

Men tillbaka till dagen efter. Ibland kan man tillfälligt få mer kvisslor för att hudens mikrocirkulation aktiverats vilket driver upp gamla slaggämnen till ytan. Mindre lyckat om man tänkt att bli fin inför en fest och får motsatt resultat (även om det är temporärt). Jag har också varit med om att jag fått utslag av rosacea dagarna efteråt, vilket jag den gången tror berodde på att terapeuten läste av min hy dåligt och överaktiverade den med AHA-produkter plus att hon var ganska barsk i nyporna. Jag har också varit med om det motsatta, där jag dagen efter mött ett nästan förändrat ansikte, lugnt och vackert dränerat, fritt från svullnader i spegeln. Terapeuten med detta goda handlag har tyvärr bytt salong ett par gånger så jag har tappat kollen på var hon är men hon heter Jonna ifall du skulle stöta på henne 😉

Hur ser då jag ut idag efter gårdagens underbara session hos Salt och Hav Spa? Lite trött än ska medges men efter en närstudie i spegeln lyder rapporten som följer: mycket slätare hudyta, betydligt renare porer och ett allmänt klarare intryck! Den där algmasken från Phytomer som skulle ge lyster och mineraler åt huden verkar ha gjort sitt jobb.

One thought on “Dagen efter…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier