Rädda vinterhyn med en mask


Har ni märkt vad den här extrema kylan gör med huden? Inget bra i alla fall. Min ser ungefär 10 år äldre ut, med en massa fina linjer och torrhetsrynkor på kinderna. Särskilt när jag ler :-).

Botemedlet hoppas jag ska vara en fuktboost så jag har just testat en ansiktsmask från Dr Hauschka (ja, Hauschka igen!); Soothing Mask med innehåll av bland annat daggkåpa, gurkört och kungsljus.

Doften är som alla Dr Hauschkas produkter naturligt örtig och lite speciell. God! Vilket jag inte tycker riktigt att alla deras dofter är – jag ska erkänna att vissa har jag direkt svårt för. Men visst, bara resultatet är bra så! Den utlovade effekten av masken är i alla fall att den ska vara harmoniserande på röd och irriterad hy, samt lugna och lindra rodnad och irritationer.

Så här tycker jag den är:

Mjuk, rik och lätt att lägga på. Som en tjockare kräm ungefär i konsistensen. Efter 20 minuter sköljde jag av den, eller rättare sagt: försökte. Jag läste nämligen lite slarvigt på instruktionen, överflödet skulle torkas bort med fuktig kompress, vilket jag förstår så här i efterhand för det var verkligen svårt att få bort den genom att bara skölja med vatten.

I vilket fall, masken efterlämnar en lätt kladdig fuktmättad yta som jag hoppas går in under de närmaste minuterna. Skönt känns det i alla fall och de röda partierna ser lugnade ut. Och torrhetsrynkorna? Som bortblåsta! Jag kan verkligen rekommendera denna mask för den vintertorra ansiktshyn.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier