Bygga bastu

Sådärja, nu kom lastbilsleveransen med den nya bastupanelen. De ljusa asp-plankorna ligger väl inplastade på garageuppfarten och väntar på att bli inburna. Träning är bra men 45 kg fördelat på en 2 meter lång hög som den ni ser på bilden grejar jag inte själv. Sambon får öppna paketet och ta tag i det när han kommer hem ikväll.

Vi hade ju visserligen en bastu här i huset som vi flyttade till i höstas, i vårt ”spabadrum” som vi kallar det (vitt och grått med nedsänkt belysning i olika nivåer, bubbelbad, handdukstork och rymlig regnskogsdusch), men så slog vi till på ett nytt, fräscht aggregat och så var snöbollen i rullning…

Det nya fräscha aggregatet med bronsfärgad yta fick snart sällskap av en idé om nya lavar och glasdörr till bastun. Och med allt detta nya kändes inte de kådiga granväggarna i bastun särskilt roliga längre. Vips så hade de åkt ut!

Nu har vi, sånär som på det nykaklade golvet, bara nakna stenväggar där bastun ska vara. Det ser lite läskigt ut men min händiga far har lovat att bygga upp drömbastun igen tillsammans med sin ännu händigare bror :-).

Sambon lägger i skrivande stund beställningen på belysning och vi har redan köpt ett ovanpåliggande handfat i cool båtform plus en badrumsmöbel som den ska stå på.

Jag kommer också beställa en särskild pall från Tylö avsedd för fuktiga våtutrymmen och självklart addera textilier, krokar med mera.

Åh, det är långt dit men vad jag längtar tills det är klart!!! Det kommer bli vårt nya favoritrum. Tur att vi har ett badrum till och inte behöver lida av byggprojektet under tiden.

One thought on “Bygga bastu

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier