Test: Liquid Life från pHformula

Visst känner vi till att huden inte jublar över väldiga mängder sötsaker (socker skadar hudens kollagen, det som ger vår hy en ungdomlig spänst), att grönmögelost, alkohol och starka kryddor kan ge utslag och dålig hy om man är känslig. På samma sätt gillar huden att vi sköljer rent inifrån med vatten, fiberrika grönsaker, och äter mycket protein och livsmedel med omega-3. Men nu finns det också smarta genvägar för dig som verkligen vill göra allt för att optimera din hudhälsa.

Vill man göra något mer än att ”bara” äta rätt mat, finns kosttillskott (i form av pulver, kapslar, tabletter eller lösningar) med antingen hylauronsyra eller kollagen. Jag blev nyfiken och har nu testat en sådan här produkt; Liquid Life från pHformula.

Produkten köps i en förpackning om 10 drickbara dagsdoser. Antingen dricker man det rent som en ”morgonshot” eller så kan man blanda ut det med juice. Jag tog både lite vatten och lite äppeljuice men den smakade inte ”fel” i sig själv heller.

Som en Rolls-Royce-multivitamin

Idén är att förbättra huden inifrån och ut genom att tillföra en kombination av kollagenpeptider, vitaminer, mineraler och hyaluronsyra (jepp, denna produkt innehåller alltså både kollagen och hyaluronsyra). Innehållet ska öka spänst och smidighet, även ge immunsystemet en boost, återfukta huden inifrån, skydda mot oxidativ stress samt ge ökad lyster. Detta ska visa sig som fylligare hy (minskade linjer och rynkor), bättre hår och naglar, smidigare och spänstigare hy men också i form av starkare bindväv och ledfästen samt minskad stelhet.

Bland ingredienserna finns källvatten från pyrenéerna, kollagenpeptider (peptider är molekylkedjor av aminosyror och kommunicerar med kroppens celler, till exempel om att producera kollagen!), aloe vera extrakt, hylauronsyra (kroppseget ämne), vitamin C, zink, vitamin B1,B3, B5, B6 och B12. Biotin, Vitamin K2 och selen.

Jag har precis avslutat en förpackning om 10 doser. Det är svårt att säga om jag märker någon skillnad då jag haft besvär med magen under denna tid och även fått utslag i ansiktet. Det kändes bra rent mentalt att göra något extra för huden men för optimalt resultat tror jag man måste fortsätta i ganska många veckor, upp till två månader. Vill man sedan också behålla resultatet så får man nog fortsätta med dessa ”shots” året om.

En förpackning om 10 doser kostar cirka 498 kronor. På produktbeskrivningen står det om mätningar efter 8 veckor, vilket skulle kosta 2789 kronor. Min slutkläm blir nog därför att det är upp till var och en (s ekonomi och tålamod) att avgöra om det är värt, men sant är i alla fall att ju äldre vi blir desto mer villiga blir vi att prova möjligheterna, i alla fall om vi vill behålla en ungdomlig fräschör och hudhälsa! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier