Uppfriskande för trötta muskler – test av två balm

Två balm med uppfriskande effekt.

Hälsan tiger still säger man. När man mår bra och kroppen fungerar som den ska funderar man oftast inte nämnvärt på det. Kanske glömmer man till och med av att upprätthålla goda rutiner eftersom inget pockar på.

När kroppen värker eller inte fungerar som den ska börja man däremot ofta fundera på vad det kan bero på. Är det något man gör – eller kanske inte gör som är orsaken? Har man en kostbrist, sömnbrist, vilobrist månne? Är det träningsvärk – ELLER, kan det vara så att det beror på brist på träning?

Jag har haft en del värk på sistone. På nätterna värker något så udda som mina armbågar! Väldigt konstigt. Det skulle kunna vara att mina två gullungar ligger och kramar mig så nära att de oftast ligger mer eller mindre på mig, att alltså tyngden skulle ge mig ont. Men det skulle ju också kunna ha en miljon andra orsaker. Eller i alla fall 10.

Uppfriskande effekt

Eftersom jag funderat på om jag tränar för lite har jag satt upp nya dagliga mål; promenader (minst 10 000 steg per dag) och gärna något typ av ”pass” också med rörelse/styrka/stretch.

Jag har äntligen kommit igång att springa igen också, vilket jag känt av i benmusklerna. Jag gjorde förstås det klassiska misstaget att gå ut för hårt, sprang flera dagar i rad och aj aj vad ont jag fick! Haha, är ju ingen fara, bara lite svårt att gå i trappor. 😉  

Eftersom jag alltså haft ont både här och där på sistone har jag passat på att testa två produkter som ska pigga upp musklerna; Zlatan Sport Liniment Balm och Elemis Warm-up Massage Balm.

Produkterna har gemensamt att de verkar uppfriskande för trötta och stela muskler. Den ena har en mer värmande känsla medan det andra har en kylande effekt.

Självklart ska ni få veta allt vad jag tyckte om dem!
Läs produkttestet av Zlatan Sport Liniment Balm här.
Läs produkttestet av Elemis Warm-up Massage Balm här.

Ta hand om era muskler nu, träna men träna smart! I det ingår vila. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier