Kalahari – perfekt för att skapa ”hemmaspakänsla”.

Apropå detta med hemmaspa. Det finns vissa saker man lätt kan lägga till som känns lyxiga men som ändå är förhållandevis billiga jämfört med vad man får. Och med det menar jag inte bara god doft utan trivsel, stämning och mysig känsla!

Nyligen pimpade jag till gästtoaletten med en aromatic diffuser från märket Kalahari. Första gången jag stötte på märket var på Falkenberg Strandbad (då var de enda spat i Sverige som hade dem, nu vet jag inte). Jag kände ha-begär direkt! Snygga förpackningar, fina dofter och bra innehåll.

Kalahari är ett spa- och hudvårdsmärke som bygger på ingredienser utvunna från allt som finns i Kalahariöknen. Växterna, den röda sanden, den näringsrika leran, mineralsalterna… allt skördas av lokalbefolkningen genom Phyto Trade och produkterna är fria från till exempel sulfater, färgmedel, parabener, formaldehyd, mineraloljor och alla slags ingredienser med animaliskt ursprung (de har heller inte testats på djur).

Jag bodde i Sydafrika i ett drygt halvår för länge sedan och reste då runt mycket både i Sydafrikas vackra natur liksom Zambia och Zimbabwe. Jag drömde om Kalahariöknen också men kom aldrig dit.

Nu har jag ändå fått en liten del av öknens magi hemma! Just denna olja med doftstickor finns i fyra aromer; Wild Honey, Aromatic Dune, Khoi San samt Tsamma. Jag har den sistnämnda som doftar fräscht och grönt av melon.

På min testhylla står ett helt batteri av andra produkter från serien som ska testas, i sinom tid. Så mer om Kalahari längre fram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier