Julbad, julbak och julyoga

Såhär på juldagen är det i och för sig lite sent att tala om julbadet, som jag hoppas de flesta redan tagit 😉 men förr när man inte hade lyxen att kunna ta en dusch varje dag var det något centralt, inte minst runt juletid. Då togs stora badkaret fram, vatten värmdes upp i stora kittlar, och så tvagades och lögades det i omgångar tills hela familjen, tjänstefolk, pigor och drängar var rena.

Elemis scrub doftar härligt av lime och ingefära.

Själv stajlade jag förstås om badrummet dagarna före jul. Utöver handdukar i rött och vitt fick tvålkoppen en ny variant med kanel- och äppeldoft från det anrika tvålföretaget Bronnley, pumptvålen och duschcremen fick bli en kryddig äppelvariant från The Body Shop, schampot en krämigt ekologisk och glansgivande från Davines och som efterbehandling för håret en röd burk med snabbinpackning från L’Oréal. Sist men inte minst placerade jag dit en stor, röd syltliknande burk med salt och oljeskrubb från Elemis – som ger ljuvligt len och återfuktad hy.

I sanningens namn ska erkännas att alla kurer jag hade tänkt ägna mig åt kvällen före julafton hann jag inte med. Istället blev det bak av kolakakor, kokosrutor och saffransdoftande biscottis (receptet kom i nyhetsbrev från Torekov Hotell, och de blev supergoda!). Men nu, såhär dagarna efter jul när krav och stress har lagt sig och det finns lite utrymme till vila, nu kommer jag ha tid!

Förutom badrumsmys och hemmaspa ska jag ägna mig åt att träna med en julklapp jag fick; nämligen WiiFit; ett Nintendo spel med bland annat yoga! Återkommer om det.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier