Ett spatips i lyxklassen: Bvlgari Spa i Dubai

En av våra sista dagar i Dubai, efter vår kryssning med Jewel of the Seas, besökte vi The Bvlgari Resort & Residences Dubai och hängde i deras Yacht Club. Detta femstjärniga lyxhotell som öppnade i december 2017, ligger på en artificiellt skapad ö i Jumeirah-bukten.

Designern bakom denna lyxoas heter Antonio Citterio Patricia Viel. Här jobbar 500 personer för att se till att gästerna, spridda över hotellets 101 rum och sviter samt 20 lyxvillor, ska få en absolut toppvistelse. Till det hör förstås spa…

Receptionen till Bvlgari spa.

Den 1700 kvm stora spaavdelningen har 8 behandlingsrum, en relax lounge, ång- och torrbastu, hamam, isfontän samt en sval liten uppfräschningspool, en 25 meter lång inomhuspool med en mindre ”vitality pool” i ena änden, gym, frisör, manikyr- och pedikyr-service.

Lägg märke till det diskreta guldskimret i änden av poolen på Bvlgari spa.

Jag besökte anläggningen mitt på dagen vilket tydligen inte är då hotellets gäster hänger på spa. De inbjudande relaxbäddarna, poolen med utsikt över bukten, basturna…överallt var det tomt på folk så jag hade ytorna för mig själv. I gymmet kämpade en enda man på med sin ”cardio” men det var också allt.

Royal Lulur – Bvlgaris signaturbehandling

De produkter som används i Bvlgari Spa är La Mer och för dem som föredrar ekologiska ingredienser; Amala. Bland de behandlingar som erbjuds finns såväl ansiktsbehandlingar som massage där den lyxigaste är signaturbehandlingen BVLGARI Royal Lulur, en duobehandling som beskrivs som ”en oförglömlig resa”.

Denna exotiska tretimmars-behandling har tagit sin inspiration från de kungliga palatsen i 1600-talets Java och inkluderar bland annat en ”kroppspolering”, med andra ord en finare form av skrubb. Paret som bokar detta får njuta i den lyxiga spa-sviten.

Efter en välkomnande fotritual, följt av en exfolierande skrubb med rispulver och kryddor, följer en helkroppsinpackning med alger. Under tiden medan denna verkar, ges en renande ansiktsbehandling medan fötter och andra kroppsdelar får reflexologi.

I det avslutande skedet får paret gå in i en rasul för en fullkomlig rengöring och uppfräschning, och därefter njuta av en perfekt synkroniserad fyrhands-massage, rik på exotiska oljor och örter.  En fyrhandsmassage har jag faktiskt aldrig testat men det står högt på min lista då det tydligen ska vara överjordiskt avkopplande när man behöver slappna av och komma ner i varv.

Hamam-upplevelse

Bland de olika upplevelserna i Bvlgari Spa finns också ett 41 kvadratmeter stort hamam i traditionell turkisk design, med marmor och en mycket vacker vägg av iransk onyx som sammanfogats till ett spegelmönster.

Det som också verkligen andades avkoppling var annars deras relaxrum. Här fanns mjuka bäddar mot ett stort fönster så att man kunde låta blick och tankar ”förlora sig” mot hav och strand, medan kroppen försökte komma ner i varv eller vaknade från en skön behandling.

Taket som sticker ut ovanför fönstret i bilden ovan går som en röd tråd genom hela hotellet och återfinns i entrén, på balkongerna till hotellrummen – och alltså även här på deras spa. Det ska påminna om koraller och ger spännande reflektioner och skuggor när solljuset letar sig igenom hålrummen.

Bvlgari Yacht Club

Vill man bara spendera dagen hos Bvulgari är deras Yacht Club ett tips! Alldeles intill de flotta yachterna i marinan ligger dels en läcker italiensk fisk- och skaldjursrestaurang med uteservering, dels kan man hänga i en av deras cabanas runt poolen.

Jag gjorde både och när jag var där med familjen för ett par veckor sedan, och det fungerade alldeles utmärkt – även med barn. Bakom en ”grönskande vägg” som separerar det stora poolområdet från ett mindre hittar man nämligen deras fina barnklubb med lekplats, grund pool, egna cabanas och dedikerad personal.

Breakfast at Tiffanys, lunch at Bvlgaris

Hela dagen hade vi vår egen cabana reserverad med vatten och handdukar plus att de skämde bort barnen med presenter. Innan vi gav oss hän åt bad och mys började vi med en överdådig lyxlunch. Vi frossade i allt det bästa de hade på menyn och avslutade med den största – förmodligen också den godaste – tiramisu jag någonsin ätit och en kaffe vid poolen.

Yellowtail carpacchio i rullar…mmm så god den var!
Hummerfylld ravioli med tomater och sås, en väldigt läcker och mustig rätt.
Med facit i hand hade det ju bara räckt att dela denna frestande tallrik på två!

Proppmätta latade vi oss resten av dagen i vår fina cabana medan barnen badade, lekte och alla hade det bra… Det blev en fantastisk dag med ypperlig service vilket märktes ner i minsta detalj. Personalen gled sakta runt och hörde sig då och då för att man hade vad man behövde, och intill poolområdet fanns omklädningsrum och duschar som självfallet var utrustade med exklusiva Bvlgari produkter för hår och kropp. Det var inte lätt att slita sig men allteftersom solen sjönk lägre blev det svalt. Det fick bli vårt tecken att det var dags…

Innan vi lämnade Bvlgari Resort & Yacht Club för denna gång fick vi ta emot några smakprover av deras exklusiva, handgjorda choklad! Varje pralin kostar mellan cirka 100-130 kronor så ni kan tro att jag kommer tugga med största andakt… 😉 och för varje tugga kommer jag att minnas och njuta. Inte minst nu när världen inte alls ligger öppen utan istället är stängd.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier