23 spahotell för familjer, sportlov och påsklov 2021

Att dyka in i ett varmt och mysigt spa efter snöiga vinterlekar med barnen på sportlovet är förstås jättemysigt! Och det finns många spahotell som välkomnar barnfamiljer just under loven.

Med barnen på Yasuragi Kids.

Egentligen vill jag inte rekommendera någon att ge sig ut och ”mingla bland folk” nu i coronatider, med vissa undantag. Om man redan lyckats vaccinera sig, har antikroppar eller är extremt försiktig.

Jag med Isac på Selma spa.

Vi tillhör den sistnämnda, försiktiga gruppen och på höstlovet 2020 var jag och äldste sonen, efter noga övervägande ska jag tillägga, till Skepparholmen Nacka utanför Stockholm. De är ett av de spahotell som har särskilt lovpaket också nu under sportlovet. Dessutom är de covidclean-certifierade.

Det var inte mycket folk när vi var på plats och vill höll oss hela tiden på vår kant så att säga. Läs gärna mer om vårt skollovs-besök på Skepparholmens spa HÄR och HÄR.

Vilka spahotell har öppet för familjer under lov?

För två år sedan skrev jag ett särskilt inlägg om spahotell som välkomnar familjer, i allmänhet. Priserna stämmer förstås inte längre och vissa har bara öppet för familjer sommartid, men det finns flera som även tillåter barn under skolloven.

Sverige har fler spahotell än vad man kanske tror. Självklart kan jag inte nämna alla som släpper in barn på skollov och har särskilda spa-/familjepaket att boka. Men ni ska få en gedigen lista med bra tips i alla fall inför både årets sportlov och påsklov, från norr till söder! Här är den:

23 spahotell som har öppet på 2021 års sportlov

 • Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg har en särskild ”Family Edition” på sportloven (11 – 15/2 & 18-22/2). Då är blöjfria barn välkomna alla dagar kl. 09.00-14.00. De har både halvdagspaket och paket med övernattning. Läs om Spabankens besök på Art garden Spa HÄR.
 • Badhotellet i Tranås har ett dagspa-erbjudande då välkomnar hela familjen (blöjfria barn) till sitt spa. I år gäller det fredag 19/2 kl. 9.30-13.30 och fredag 26/2 kl. 9.30-13.30.
 • Camp Ripan i Kiruna har särskilda sportlovspaket för familjer (och barn i alla åldrar) där både längdskidor och spaentré ingår. Tillåtna barntider i spa är mellan kl. 14.00 – 18.00.
 • Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg har ett speciellt sportlovspaket med förlängda öppettider för barn i pool- och spaområdet under skollov; söndag – torsdag 10.00 – 16.00. Hit var vi med barn ett år, läs mina inlägg om hotellet HÄR.
 • Djurönäset är ett fyrstjärnigt skärgårdshotell en dryg halvtimme utanför Stockholm. Här erbjuder man sportlovspaket för hela familjen med entré till deras skärgårdsspa mellan kl. 15.00-18.00 ankomstdagen och mellan kl. 8.00-11.00 dag 2. Endast infinitypoolen har en åldersgräns; 4 år.
 • Färna Herrgård har ett paket de kallar Sportlovslyx där man också kan boka en egen spasvit. Under sportlovet får barn vara på spa tisdag kl. 13-16, onsdag – söndag kl. 9-16. De har också barnbehandlingar. Här kan du läsa det jag skrivit om Färna herrgård.
 • Hooks Herrgård i Småland välkomnar barn från 10 år på sitt ”Sportlov med spa” (vecka 7-9 under utvalda tider på vardagar), förutsatt att de har en vuxen med sig. Läs om när Spabanken var på Hooks, utan barn dock. 
 • Hotell Mossbylund välkomnar vuxna med tonåringar nu under årets sportlov till sitt ”spalov”, och sänker åldersgränsen från 16 år till 13 år. Dagspa-paketet eller tillägget med övernattning gäller sportlovet (v. 7, 8 & 9).
 • Hotel Skansen i Båstad tillåter barn under 13 år i sin stora klöverformade pool måndag-söndag kl. 07.00-09.00 samt 19.00-21.00. Kallbadhuset får barn besöka på onsdagar kl 07.00-09.00 & 14.00- 19.00. Spabanken har varit flera gånger på Hotel Skansen, läs mer HÄR.
 • Hotel Tylösand har sportlovspaket där de välkomnar både stora och små barn till sitt entréplan (spat är på två våningar. De har också särskilda behandlingar för barn under sportlovet. Mina besök finns samlade HÄR.
 • Kosta Boda Art Hotel öppnar också för ”sportlovsspa” och välkomnar då barnfamiljer till sitt spa varje dag mellan kl. 9.00-13.00. Läs om när Spabanken var på plats HÄR.
 • Kurorten Mösseberg har sportlovsöppet med ankomst under perioden 15 februari -18 februari och särskilda erbjudanden. Barn (alla åldrar) får vistas i deras spa måndag-torsdag kl. 09-11, kl. 14.00-15.30 och 15.30-17.00.
 • Marstrands Havshotell har sportlovspaket för familjer med barn på minst 4 år. Erbjudandet gäller 14-18 februari och inkluderar logi, middag, frukost och spaentré mellan kl. 12.00-14.30.
 • Quality Hotel Frösö Park välkomnar barn 4-14 år i målsmans sällskap till sin 1200 kvm stora spaavdelning under följande tider: måndag – fredag 12.00-14.00, lördag – söndag 10.00-14.00. De har också särskilt paket de kallar ”Familycation”.
 • Selma Spa i Sunne välkomnar familjer med barn i alla åldrar till sportlovsveckorna v. 7, 8 och 9. Särskilda familjeanpassade aktiviteter finns då liksom barnbehandlingar. Särskilda tider kan gälla i spat för barn, se hemsidan. Läs om alla mina besök inklusive fina familjebesök HÄR.
 • Stenungsbaden Yachtclub välkomnar barn från 13 år alla tider under exempelvis sportlov. Barn 0-12 år är välkomna till spaavdelningen mellan kl. 7.00-12.00 måndag-söndag. För barn yngre än 16 år erbjuder de också en chokladmassage. Läs alla inlägg där jag nämnt Stenungsbaden HÄR.
 • Vadstena Klosterhotel erbjuder dagspapaket för hela familjen till årets sportlov. Lägsta åldersgräns för barn är 12 år i målsmans sällskap. Just nu kan man bara besöka spa om man är gäst på hotellet. Hit har jag bara varit utan barn, vill du läsa om besöken klicka HÄR.
 • Varbergs Kusthotell välkomnar barn mellan 0-11 år till pool- och bastuområde i sällskap med vuxen måndag-söndag kl. 08.00-10.00 samt spatiderna kl. 14.30-17.00 och 16.30-19.00. Ungdomar 12-16 år har tillgång till hela Thalassospat i sällskap av en vuxen. Spabankens besök på Sveriges enda thalassospa kan du läsa om HÄR.
 • Ronneby Brunn har sportlovspaket v.8. mån-fre för familjer med barn i alla åldrar. Barn som ska bada måste dock vara blöjfria. man kan välja mellan två sportlovspaket, ett med tidig och ett med sen incheckning. Hit var vi en sommar vilket du kan läsa om HÄR.
 • Vann välkomnar barn i spa i målsmans sällskap på sportlovet, vissa tider (torsdagar kl 15:00 – 17:00 och fredagar kl 07:30 – 09:00, samt kl. 15:00 – 17:00). Övriga tider gäller 18-årsgräns i spa och 13-årsgräns i målsmans sällskap. Observera att de inte har sportlovsöppet v. 9.
 • Yasuragi i Stockholm erbjuder mobilfritt sportlovspaket för tonåringar med föräldrar till sitt japanska bad. Åldersgränsen går vid 13 år och man bokar för minst en vuxen och en tonåring. Spabanken testar Yasuragi Kids går att läsa om HÄR.
 • Åkerblads Gästgiveri, Hotell & Spa har också särskilda lovpaket som gäller för familjer under årets sportlov: v.7, 8, 9 & 10 (15/2-14/3). Hit har vi varit flera gånger med barn, sist hade vi privat familjemys i deras lyxiga spasvit! 

Var det här alla spahotell som finns att välja på när det gäller familjepaket under skollov som sport- och påsklov? Nej, nej…långt ifrån. Kika också på Storhogna Högfjällshotell, Falkenberg Strandbad, Ästad Vingård & Sinnenas spa, Marholmen, Krusenbergs Herrgård, Fågelbro Hus…med flera.

Och är du inte så kinkig med vad som egentligen klassas som spa och inte utan tycker att det räcker med en pool och bastu har du ännu fler att välja på.

För priser, detaljer, aktiviteter med mera, se respektive spahotells hemsida. Hoppas du hittar något som passar just din familj och att ni får ett riktigt härligt, friskt och avkopplande lov!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier